Pro-lifer van Stirezo op tv, She Decides weigert debat

Pro-lifer van Stirezo op tv, She Decides weigert debat

Bij Stirezo waren we verheugd dat onze woordvoerder Rutger Schimmel afgelopen vrijdag bij televisieprogramma De Tweede Kelder mocht aanschuiven. Abortus is niet vanzelfsprekend, er moet over gedebatteerd worden.Een onderwerp van het gesprek was She Decides, het internationaal abortusfonds van minister Ploumen. Schimmel zei "zich te schamen" dat een Nederlandse minister drijvende kracht is.

"In Afrika zeggen ze: kinderen hebben recht op leven. Nu zeggen wij: die kinderen hebben geen recht op leven, die kinderen moeten gedood kunnen worden."

Op de vraag of abortus niet gewoon de keuze van de vrouw is, zei Schimmel:

"Als jij een abonnement afsluit heb je ook een annuleringsperiode. Dan kun je jezelf beveiligen tegen misschien overhaaste beslissingen. Als jij abortus pleegt, als jij abortuspillen slikt - geen weg terug!"

Het idee van De Tweede Kelder was om tegenover de jonge pro-lifer een jonge pro-choicer te zetten. Uitstekend idee, wij moeten als nieuwe generatie niet slaafs babyboomer-dogma's opdreunen.

Alleen: iedere pro-choice organisatie die de Tweede Kelder-redactie gevraagd had, weigerde om in debat te gaan.

Zelfs She Decides wilde niet. Dit abortusfonds wil honderden miljoenen euro's publiek geld voor 'veilige' abortus. Maar dit rechtvaardigen in een publiek debat twee weken voor de verkiezingen, ho maar!

Voordeel is wel dat er met het wegblijven van de pro-choicers meer tijd was voor het pro-life geluid. Dat is hard nodig. Als er één bevolkingsgroep is waarvoor wij een stem moeten laten horen, dan zijn het de ongeboren kinderen!

Bekijk hier het interview:

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!