Stop flitsabortus! Kamerleden krijgen petitie voor behoud bedenktermijn

Stop flitsabortus! Kamerleden krijgen petitie voor behoud bedenktermijn

Meld u gratis aan voor onze WhatsApp-berichtendienst om op de hoogte te blijven van nieuwe acties en artikelen van Stirezo Pro Life. Aanmelden »

Linkse partijen, D66 voorop, dringen aan op het afschaffen van de vijf dagen bedenktermijn bij abortus. Dat ondermijnt het recht op leven.

Tweede Kamer

Daarom hebben pro-life organisaties een petitie gelanceerd tegen afschaffing van de bedenktermijn. Stirezo en Schreeuw om Leven hebben deze petitie op dinsdag 9 november aangeboden aan de Tweede Kamer. Specifiek aan de leden Ockje Tellegen (VVD), Mirjam Bikker (ChristenUnie), Kees van der Staaij (SGP), Joba van den Berg (CDA) en Pieter Omtzigt (onafhankelijk). Schreeuw om Leven-directeur Arthur Alderliesten drukte de parlementariërs op het hart de ongeboren kinderen te beschermen en de bedenktermijn te behouden.

"Bovenaan de politieke agenda"

Stirezo-campagneleider Gerro Nap kijkt met voldoening terug op het aanbieden. "We brengen het onrecht van abortus onder de aandacht van politici. Vooral in coronatijd is dat belangrijk. Het doden van wel 31.000 onschuldige ongeboren kinderen moet bovenaan de politieke agenda komen."

Pro-abortus politici verliezen grip

De petitieaanbieding was tijdens de Week van het Leven, die deze week gehouden wordt. Met reclames op de radio en de televisie wordt aandacht gevestigd op abortus. Dat valt steeds beter bij de Nederlandse bevolking, zo merkt ook Nap. "Het is een veelzeggend dat bijvoorbeeld De Telegraaf pro-lifers uitgebreid aan het woord laat. Terwijl dat niet bepaald een krant is die je pro-life kunt noemen." Nap noemt ook de hysterische reacties van D66-politici als positief teken. "Ze voelen dat ze grip verliezen op de publieke opinie."

Bestel Catechismus tegen abortus

Alle abortus stoppen

Stirezo zet de strijd tegen de afschaffing van de bedenktermijn voort. De petitieaanbieding is een tussenstation. De petitie Stop flitsabortus kunt u nog gewoon tekenen. Campagneleider Gerro Nap: "Abortus is intrinsiek immoreel. Deze daad serieus overwegen is al een zonde tegen Gods gebod 'Gij zult niet doden.' Toch komen we op voor de bedenktermijn. Wie abortus wil terugdringen, moet eerst de liberalisering ervan tegenhouden. Maar ons einddoel is duidelijk: alle abortus stoppen en al het ongeboren leven beschermen."