Voorkom de massale abortus van Downkinderen, teken tegen NIPT!

De NIPT-test selecteert embryo’s met het syndroom van Down, zogenaamd om ouders meer keuzevrijheid te geven.

De toekomst van het ongeboren kind hangt dan af van een keuze, vaak gemaakt onder hevige stress en zware sociale druk. Dat is onacceptabel. De toekomst van het ongeboren kind moet liefde en omarming zijn!

De NIPT-test leidt tot getraumatiseerde ouders en bovenal tot de massale abortus van Downkinderen. Dat is niet alles. De test is een melkkoe van de farmaceutische industrie, stigmatiseert gehandicapten en is getest in strijd met de Nederlandse wet.

Sterker nog, de arts die het officieel onderzoek naar de NIPT-test leidt, wordt betaald door de farmaceutische industrie die er miljoenen aan wil verdienen!

Het is duidelijk: de NIPT-test is een verdorven test. Toch dreigt minister van Volksgezondheid Edith Schippers de definitieve invoering van de test goed te keuren. Stichting Recht Zonder Onderscheid protesteert tegen deze verregaande vorm van discriminatie! Door hieronder te tekenen sluit u zich aan bij dit protest.

Hooggeachte mevrouw Schippers,

Wij, ondertekenaars van deze petitie, zijn erg geschokt door het vooruitzicht dat u als minister de zogenaamde NIPT (Niet Invasieve Prenatale Test) nu definitief zou kunnen gaan goedkeuren.

Uit ervaringen in het buitenland blijkt dat deze test in de praktijk vooral leidt tot het aborteren van kinderen met het syndroom van Down. Volgens ons gaat dit in tegen de meest basale vormen van respect voor de intrinsieke waarde van ieder mensenleven.

Kinderen met het syndroom van Down zijn een verrijking in het leven van velen. Het is een absoluut onaanvaardbare vorm van discriminatie om deze kinderen in Nederland te selecteren, opdat zij geaborteerd kunnen worden, of om op enigerlei wijze mee te werken aan het verdwijnen van deze prachtige kinderen uit ons land.

De ondertekenaars van deze petitie roepen u daarom op om de definitieve invoering van de NIPT-test niet voor Nederland goed te keuren.

Hoogachtend,

Uw gegevens worden verwerkt door Stichting Recht Zonder Onderscheid (Stirezo), zodat wij u in de toekomst op de hoogte kunnen houden van onze campagnes. Wij respecteren de privacy van alle deelnemers aan deze campagne. De stichting stelt zich ten doel de waardigheid van het ongeboren leven te verdedigen in Nederland. U heeft te allen tijde het recht uw gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Stichting Recht Zonder Onderscheid houdt zich in alle gevallen aan de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt.

3 gedachten over “Voorkom de massale abortus van Downkinderen, teken tegen NIPT!

 1. Heden ontving ik in mijn brievenbus uw petitieformulier ingevouwen in mijn krant Dagblad de Limburger. Ik werd hier zeer onaangenaam door verrast. Ten eerste is het zo dat ik vind dat een onafhankelijke krant zich niet dient te lenen voor petities van moreel principiële aard, en al helemaal niet als dit ingevouwen in de krant gebeurt. Ten tweede heb ik een duidelijke Nee Nee- stikker op de voordeur, en wens ik dus geen reclame te ontvangen, niet van commerciële noch van ideologische aard. Ik verzoek u dan ook in de toekomst geen reclame of petities o.i.d. van uw stichting in mijn brievenbus te stoppen. Bij voorbaat dank.
  Etienne Chanet

 2. Wij adviseren u contact op te nemen met uw krant; uw klacht heeft namelijk niet betrekking op de inhoud van onze campagnes doch op het beleid van uw krant.

 3. Er gebeurt zoveel meer kwaad dan de abortus alleen. Onder invloed van goddeloze machten vind je in sommige zorg-organisaties dat bijvoorbeeld Reiki vanuit niet-mono-theïstische godsdiensten heidense gebruiken met zeer kwalijke kanten binnensluipen, die vervolgens door deze instellingen niet worden afgewezen, maar worden omarmd. Reiki is een vorm van spiritisme. Ik vind dit een zeer gevaarlijke ontwikkeling in Nederland. De cursussen die gegeven worden kosten ook nog eens veel geld, maar wel minder geld als je lid bent van zo’n instelling, waar je als lid ook je jaarlijkse contributie aan moet betalen. Als je er geen lid van bent loop je vervolgens weer kans meer te moeten betalen aan zorgmiddelen, bijvoorbeeld krukken, aan een dergelijke instantie. Weet waar je aan begint om een lidmaatschap aan te gaan. Ook krijgt de NVVE steeds meer voet aan de grond in sommige Ouderenzorgcentra.
  Het lijkt wel of er geen griip meer is op dit soort dingen die er al meer insluipen. Het gebeurt gewoon en lijkt door christengelovigen gelovigen noch door hun gebed niet gestopt te kunnen worden.
  En blijkbaar ook niet via de politiek.
  Ik zie nog altijd géén kentering in onze Nederlandse Samenleving, als het om deze dingen gaat.

Geef een reactie