Dit willen onze politici doen voor (of tegen) de ongeboren kinderen

Op 15 maart gaan we naar de stembus. De verkiezingscampagnes draaien nu op volle toeren, toch blijft vaak onduidelijk wat politici willen met abortus. Vrijlaten of verbieden? Hoe?

Stirezo las de kleine lettertjes van de verkiezingsprogramma’s, spitte de verslagen van de Tweede Kamer door en keek de televisiedebatten.

Hier het resultaat (klik op de vraag om het resultaat te zien): wat de Nederlandse politici denken over abortus en de bescherming van het ongeboren leven.

1. Het Groningen-protocol

Zelfs in de meest liberale landen is het niet toegestaan om pasgeboren kinderen met een afwijking te doden. Zet u zich in voor afschaffing van het beruchte Groningen-protocol, dat dit in Nederland wel toestaat?

2. De waarde van het leven

In ons land verdwijnt het besef van de waarde van het leven. Zet u zich in voor campagnes om die waarde van het leven weer vanzelfsprekend te maken?

3. Abortus van levensvatbare baby’s

In Nederland is het ook mogelijk kinderen te doden die buiten het lichaam van de moeder kunnen leven en die pijn voelen. Dat is barbaars. Helpt u bij het stoppen van allereerst deze vorm van abortus?

4. Het afschaffen van abortus

We moeten het erover eens worden dat het eigenlijke ethische probleem is dat abortus toegestaan is. Zet u zich ervoor in dat abortus op termijn afgeschaft wordt?

5. Abortus van kinderen met Down

De NIPT-test selecteert kinderen met Downsyndroom die daarna massaal geaborteerd worden. Zet u zich in tegen deze dodelijke discriminatie van kinderen met een afwijking?