Abortusdrama van Barbie leert Nederland wat abortus écht inhoudt
Samantha de Jong, beter bekend als realityster Barbie, heeft een zelfmoordpoging gedaan. Zelfs wie geen boulevardbladen leest, kan dat niet ontgaan. Alle grote media besteden er aandacht aan. Minder aandacht krijgt het feit dat aan de depressie een abortus ten grondslag lag.
"Dolgelukkig"
Barbie, bekend van tv-programma Oh Oh Cherso, zou oorspronkelijk “dolgelukkig” geweest zijn met de zwangerschap. Waarom dan een abortus? Haar vriend Rolf Tangel, de vader van het geaborteerde kind, vertelde aan Story dat die haar is aangepraat door de showbiz en de zender RTL. Het kind zou het einde betekenen van de carrière van Barbie, die zich toch al in neerwaartse richting bewoog.
"Moordenaars"
Tangel noemt “die tv-lui” onomwonden “monsters” en “moordenaars”. Om de abortus toe te dekken, zouden zij de wanhoopsdaad van Barbie bovendien naar buiten hebben gebracht als het gevolg van overmatig drugsgebruik. Volgens Tangel was van dit laatste totaal geen sprake. Het is de opgedrongen abortus, die Barbie wanhopig en levensmoe heeft gemaakt. RTL ontkent de aantijging.
Dezelfde factoren
Hoe dat ook zij, de zelfmoordpoging van Barbie als gevolg van een abortus speelt zich af in de schijnwerpers van showbiz en boulevardpers. Iedereen heeft het erover. Maar bij hoeveel van de ruim 30.000 abortussen per jaar in Nederland zijn niet precies dezelfde factoren in het spel? Hoe vaak komt dit niet voor? Een wanhopige zwangere vrouw, die onder de druk van materiële omstandigheden en egoïstische adviezen van betrokkenen geen andere uitweg meer ziet dan abortus? Abortus was toch niet meer dan het weghalen van een ‘klompje cellen’, zonder veel gevolgen?
Verdrievoudiging zelfmoord
Barbie laat met haar zelfmoordpoging zien wat abortus echt is. De gevolgen stemmen perfect overeen met wetenschappelijk onderzoek. Daaruit blijkt dat 65% van de vrouwen na abortus een hoge kans hebben op klinische depressie. De kans op zelfmoord verdrievoudigt zelfs na abortus. In alle tragiek die aan abortus verbonden is, mogen wij dus de nood van vrouwen als Barbie niet vergeten.
Hulp aan vrouwen als Barbie
Daarom steunt Stirezo het pro-life werk van zuster Monja. Zij waakt en bidt bij abortuscentra, en wijst vrouwen met dezelfde problemen als Barbie op alternatieve mogelijkheden. Zodat zij het kind toch ter wereld kunnen brengen. Tal van kinderen kon zij zo op het laatste moment wegrukken voor een anonieme dood in de moederschoot. Kinderen die nu vrolijk rondhuppelen, want zuster Monja helpt ook ná de bevalling.
Laatst bijgewerkt: 9 juni 2021 10:15