‘Baby’s zouden 28 dagen ná de geboorte gedood kunnen worden’

"De gebruikte taal van het wetsvoorstel is onduidelijk, zodat het kan worden geïnterpreteerd als 'het voorkomen van onderzoek naar de dood van zuigelingen ten minste zeven dagen NA hun geboorte'". (Foto via LifeSiteNews.com)

‘Baby’s zouden 28 dagen ná de geboorte gedood kunnen worden’

THEMA'S:

Een wetsontwerp in de Senaat van Maryland zou het mogelijk maken om baby's te laten sterven tot 28 dagen na de geboorte, volgens de analyse van een pro-life advocate. Senate Bill 669 staat ook bekend als de Pregnant Person's Freedom Act of 2022. De problemen gaan dieper dan het gebruik van 'persoon' in plaats van adequaat te verwijzen naar vrouwen die baby's krijgen.

Herziening ‘foetale moord en doodslag’

Senator William Smith, een Democraat, zit achter het wetsvoorstel. ”Het wetsvoorstel stelt ook een herziening voor van de wet op foetale moord en doodslag, die zou dienen om het onderzoek te bemoeilijk naar sterfgevallen van baby's die geen verband houden met abortus," schrijft advocaat Olivia Summers van het American Center for Law and Justice (ACLJ) in haar analyse.

‘Baby kan aan lot worden overgelaten’

De wetgeving verbiedt namelijk het onderzoeken en strafrechtelijk vervolgen van vrouwen en medische hulpverleners voor "nalatigheid in handelen" met betrekking tot een "perinatale dood". (d.w.z. een overlijden in de periode rond de geboorte). "Met andere woorden, een levend en wel geboren baby kan aan zijn lot worden overgelaten en verhongeren of doodvriezen," schreef Summers, "en er kan niets worden gedaan om degenen te straffen die aan die wrede dood hebben meegewerkt."

Geen definitie ‘perinataal’

Summers stelt dat de gebruikte taal onduidelijk is, zodat de wet kan worden geïnterpreteerd als "het voorkomen van onderzoek naar de dood van zuigelingen ten minste zeven dagen NA hun geboorte, en dit kan zich zelfs uitstrekken tot zuigelingen van vier weken!" De wet in Maryland geeft geen definitie van "perinataal", aldus Summers. Een wet uit 2020 definieert "perinatale zorg" wel als de "verlening van zorg tijdens zwangerschap, bevalling, kraambed, kraambed en neonatale periode."

‘Baby Mozes wet’

Een definitie op MedicineNet definieert het als "de 20e tot 28e week van de zwangerschap" tot "1 tot 4 weken na de geboorte". Summers, van de ACLJ, merkte in haar analyse op dat de staat al een safe haven wet heeft (een wet die het afstaan van baby’s decriminaliseert, ook wel ‘Baby Mozes wet’ genoemd) die ouders toestaat een pasgeboren baby bij een verantwoordelijke volwassene achter te laten zonder bang te hoeven zijn voor vervolging.

Pasgeboren kunnen worden achtergelaten

"Volgens de safe haven wet kan een ouder in nood die niet in staat of niet bereid is om voor zijn kind te zorgen, veilig afstand doen van de voogdij over zijn baby, zonder dat er vragen worden gesteld," legt het Maryland Department of Human Services uit. "Pasgeborenen kunnen worden achtergelaten bij ziekenhuizen of politiebureaus."

Bestel Catechismus tegen abortus

‘Gebrek aan respect voor het leven’

"Er is absoluut geen reden voor de poging van Maryland Senate Bill 669 om te voorkomen dat iemand die zijn baby laat sterven, wordt onderzocht," zei Summers. "Dit wetsvoorstel legt alleen maar verder het complete gebrek aan respect blootdat abortus voorstanders hebben voor onschuldig menselijk leven."

Geen commentaar

"Als ze echt het leven en vrouwen willen beschermen, zouden de wetgevers gewoon de duur van de al bestaande safe haven bepaling kunnen verlengen," zei ze. Senator Smith, de inbrenger van het wetsvoorstel, heeft geen commentaar gegeven op de analyse van de ACLJ van de wetgeving. Het kantoor reageerde op de eerste e-mail, maar gaf verder geen commentaar.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van www.lifesitenews.com.

Laatst bijgewerkt: 29 maart 2022 06:14

Doneer