Bid u mee bij abortuskliniek? Wij nodigen u uit.

Bid u mee bij abortuskliniek? Wij nodigen u uit.

THEMA'S:
unborn-baby-image

Hoe kunnen we het onrecht van abortus stoppen? Hoe kunnen we een einde maken aan de cultuur van de dood in ons land? Daarvoor is een bekering van het hart nodig een ommekeer in ons land naar God en naar Zijn geboden.

Bidden bij abortuscentra

Om daaraan bij te dragen gaan we nu bidden bij abortuscentra. We willen de vrouwen bereiken die overwegen om abortus te plegen en de vrouwen hulp bij rouwverwerking aanbieden wanneer ze al een abortus gepleegd hebben. We moeten het hart van die vrouwen bereiken….en waar kan dat beter dan bij de abortuscentrum zelf. Maar hoe doe je dat? Wat zeg je tegen een vrouw die op weg is naar een ‘kliniek’. En vanuit welke geestelijke houding doe je dat. Daarover gaat deze cursus.

msgrphilipreilly

De roeping van priester Reilly

In 1989 heeft de katholieke priester mgr. Phillip Reilly de “Helpers of God’s Precious Infants” (De helpers van God kostbare kinderen) opgericht. Het doel is om het hart van vrouwen die naar een kliniek op weg zijn te bereiken en om te bidden voor hun bekering. In deze cursus willen we van hem leren hoe we dat het beste kunnen aanpakken. In een preek heeft monseigneur Reilly gezegd (in Brooklyn, USA):

“Voor een abortuskliniek vindt er meer evangelisatie plaats als aan welke ander plek ook maar! Iemand vraagt misschien: ‘Wat heeft u vandaag gedaan?’ ‘Wat heb je voor elkaar gekregen?’ Zeg tegen ze: ik ben met de goede Herder op weg geweest naar het kruis, naar een plek die Golgotha heet. …..We zijn naar een plek gegaan waar onschuldig bloed vergoten wordt… En we zijn naar die plek gegaan op dezelfde manier als Johannes en Maria, die onder het kruis stonden, dat gedaan hebben, onszelf opofferend met Christus voor de vergeving van de zonden van de wereld. Pro-life zijn betekent tenslotte, een offer met Christus te zijn. Voordat een kind wordt geaborteerd wordt het eerst geestelijk geaborteerd. Om dit doden te stoppen is een bekering van het hart nodig. Deze bekering moet plaatsvinden bij de vader, bij de moeder, bij de familie en in de maatschappij.”

De inhoud van de scholing

rosary-1211064_960_720

- Abortus in Nederland (wetgeving, hoe veel komt het voor, wie betaald eraan mee, etc.)

- Wat leeft in het hart van vrouwen die naar een abortuskliniek gaan

- De gesteldheid van het hart

- De betekenis van het gebed

- Opbouw van de advisering in theorie

- De ontwikkeling van het ongeboren kind

- De gebruikte methoden bij abortus

- De gevolgen van abortus voor de moeder, vader en de kinderen

- Genezing na een abortus

- Mogelijkheden van hulpverlening in Nederland

Praktische informatie

Locatie: Pelgrimshuis Casa Nova, Pastoor Rabouplein 5, Heilig Landstichting

Tijd: Vrijdag 11 november 17u tot zaterdag 12 november 17u / vrijdag 25 november 17u tot zaterdag 26 november 17u. U kunt de cursus dus in twee verschillende weekenden volgen

Overnachting: Desgewenst kunt u (gratis) in Casa Nova overnachten

Vereisten: Liefde voor het ongeboren leven, geen vooropleiding of ervaring vereist

Kosten: Vrijwillige bijdrage

Taal: De cursus wordt in het Duits gegeven en vertaald in het Nederlands

Maaltijden: Worden door ons verzorgd, u hoeft niets mee te nemen

Sprekers: Zuster M. Monja, Dr. Angelika Pokropp-Hippen, Hugo Bos

Aanmelden verplicht: Via [email protected]

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 13:20

Doneer