De Mars voor het Leven, een terugblik

De Mars voor het Leven, een terugblik

THEMA'S:

Op zaterdag 12 december, het feest van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe, liepen naar schatting zo’n drie- à vierduizend mensen mee in een betoging tegen abortus in Den Haag. Het was de 23e keer dat de Mars voor het Leven werd georganiseerd door Stichting Schreeuw om Leven van Bert Dorenbos.

Mars voor het Leven

Voor katholieken was er dit jaar een speciaal voor- en naprogramma. De dag werd begonnen met een Heilige Mis en een korte voordracht van E.H. Johannes van Voorst tot Voorst, die Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe koppelde aan het pro-life-standpunt.

Gianna Jessen

Vervolgens voegden de katholieken zich bij de protestanten op het Spuiplein, waar zij luisterden naar het verhaal van Gianna Jessen – een jonge vrouw die zelf bijna geaborteerd was en als door een wonder met hersenverlamming, maar levend ter wereld is gekomen. Zij getuigde over de waarde van elk menselijk leven. Ook riep ze de mannen op het plein op om hun eer te behouden en de vrouwen te beschermen. Andere sprekers waren Kees van der Staaij van de SGP en Carla Dik van de ChristenUnie.

Bestel Door het oog van de waker

Citaten van Chuck Norris en Fulton Sheen

De Mars zelf verliep rustig en in een hoopvolle stemming. Er werden uiteenlopende borden en spandoeken meegedragen, waaronder ook met citaten van Moeder Theresa, aartsbisschop Fulton Sheen en Chuck Norris.

Blauwe Zusters

Na afloop was er voor de katholieken aanbidding in de kapel van de Blauwe Zusters met aansluitend een borrel en vertoning van de film ‘Bella’, over een jonge vrouw die besluit haar ongewenste kind te laten adopteren.

Meeslepende verhaal

Geïnspireerd door dit meeslepende verhaal keerden de katholieke bezoekers van de Mars voor het Leven huiswaarts, in de hoop dat er volgend jaar nog meer katholieken zullen meelopen om samen met de protestanten van Schreeuw om Leven een vuist te maken tegen het grote onrecht van gelegaliseerde abortus.

Laatst bijgewerkt: 16 november 2023 06:41

Doneer