Drie dagen na Dumpert-hit redden onze wakers een baby

THEMA'S:

Bijna 600.000 Nederlanders zagen het op Dumpert: een hysterische man intimideert Stirezo-wakers bij een abortuskliniek. Drie dagen na het voorval werd door voorlichting van de wakers een baby gered van de abortusdood.

Opgewonden voorbijganger

Op dinsdag zijn we begonnen voor de abortuskliniek in Arnhem. Nog geen kwartier in actie, ‘begroette’ ons al heftig een voorbijganger, die luid schreeuwend en met wilde gebaren tekeer ging tegen een waakster. De heren Bos en Gerl moesten tussenbeide komen, wat de opgewonden voorbijganger nog kwader maakte. Hij schold ons uit en filmde tegelijk de hele toestand. Je kreeg de indruk dat hij door de abortuskliniek zelf was ingehuurd om voor onrust te zorgen en ons uit te dagen. Wij lieten ons echter niet provoceren, zodat de vreemde man het bij dreigen met klappen hield en hij ten slotte met een waanzinnige snelheid wegreed. Daarbij reed hij haast twee mensen aan.

Zonder succes

Later kwam ook de politie die onze flyers wilde zien en ons verzocht de vrouwen niet te veel met bijvoorbeeld foto’s van geaborteerde kinderen lastig te vallen (opmerking: onze stoepvoorlichting blinkt uit in discrete en gevoelige omgang met de betroffen vrouwen). De politie stuurde ons echter niet weg, zodat wij met onze voorlichting verder konden gaan. Zeer veel vrouwen met een zwangerschapsconflict kwamen deze morgen, waarop wij van 7.30 tot 13.00 uur voor de moordplaats stonden, om abortus. Wij baden en gaven de hele tijd voorlichting. Het kwam zeker tot gesprekken maar zonder zichtbaar succes.

Wonderdadige medailles

De volgende dag reden wij in de stromende regen naar Houten, maar moesten daar vaststellen (resp. verheugden ons) dat de CASA-kliniek daar gesloten was. Wij baden twee rozenkransen, maakten van het terrein een mijnenveld van ‘Wonderdadige Medailles’ en kwamen ten slotte ook nog met een jonge protestantse christin in gesprek, die, geraakt door onze activiteit en getuigenissen, beloofde ons bij de volgende actie voor de abortuskliniek in haar woonplaats Houten te komen ondersteunen.

Geredde baby

De derde dag was er dan – God zij dank – een geredde baby: al op de stoep aan de overkant, waar een jonge Duitse vrouw en haar mannelijke begeleider hun auto parkeerden, werd het koppel door zr. Monja aangesproken. Het bleek dat de jonge moeder in haar zeventiende zwangerschapsweek was, en zich eigenlijk niet gelukkig voelde over de geplande abortus. Het probleem was haar vriend, de vader van het kind, die haar tot abortus had aangezet.

Situatie escaleert

Deze vriend werd steeds agressiever naarmate en hoe succesvoller de voorlichtster op de zwangere vrouw inpraatte. Toen zr. Monja ten slotte de vrouw aanbood om met ons alleen terug naar Duitsland te rijden, leek de situatie te escaleren en moest de heer Gerl ingrijpen. Hij en zr. Monja haalden het ruziënde paar uit elkaar. Zr. Monja nodigde de zwangere vrouw uit in een café en evenzo probeerde de heer Gerl de opgewonden vader van het kind bij een warm kopje koffie te kalmeren.

Hart luisteren

Na meer dan een uur kon zr. Monja de vrouw met een zwangerschapsconflict ervan overtuigen zich tegen de negatieve invloed van haar vriend af te schermen, naar haar hart te luisteren en haar kind te behouden. Ze verzocht ons haar naar Bielefeld te rijden naar haar – eveneens zwangere – zus. Dit ligt maar 45 minuten verwijderd van onze woonplaats in Bad Laer bij Osnabrück. Wij braken daarom de stoepvoorlichting in Utrecht af om 12 uur ’s middags en reden samen met de nu opgeluchte zwangere vrouw, die haar vriend alleen achterliet, naar Duitsland. Dank aan God, haar dochter mag leven! God vergoede het iedereen die ons ondersteunt!

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 22 november 2023 14:47

Doneer