Editie NL over waken bij abortuscentra: "Abortus=moord"

THEMA'S:

Editie NL heeft gister een item uitgezonden over Stirezo's waken bij abortuscentra. Kijk het hier terug:

Jongeren sluiten aan

Het item gaat helaas klakkeloos mee in de ongegronde beschuldigingen van abortuscentra dat wij vrouwen lastigvallen.

Wat het RTL-programma goed opmerkt, is dat de pro-life beweging in Nederland aan populariteit wint. Er sluiten zich inderdaad steeds meer jongeren bij ons aan.

Wij zien dat ook bij pro-life presentaties die wij door heel het land geven. Wij merken dat oudere toehoorders meer positief tegenover abortus staan. Jongere toehoorders zijn negatiever en pleiten sneller voor bescherming van alle ongeboren kinderen.

Afname van steun aan abortus

Deze trend zie je niet alleen bij gelovige Nederlanders. "Ook op openbare scholen hoor ik van steeds meer leerlingen dat ze tegen abortus zijn", zei een preventiemedewerkster van Siriz recent.

En een opiniepeiling van TNS NIPO laat zien dat 74% van de 55-plussers positief staat tegenover abortus. Bij 18- tot 34-jarigen is dit 66%. Geen aardverschuiving, wel een signifcante afname van steun aan abortus.

In het item van Editie NL is overigens een 55-plusser te zien die gepassioneerd pro-lifer is. Hij wordt pastoor genoemd. Hij is echter mgr. Everard de Jong, hulpbisschop van Roermond en al jaren een grote geestelijke steun voor ons pro-life werk.

⇒ Stirezo komt op voor ongeboren kinderen en hun moeders. Steun ons pro-life werk en help met een donatie!

Laatst bijgewerkt: 9 juni 2021 11:30

Doneer