Gratis cursus: bidden bij abortusklinieken

Gratis cursus: bidden bij abortusklinieken

THEMA'S:

Stirezo wil een einde aan abortus. Elk ongeboren kind heeft het recht het zonlicht te zien! Daarom bidden wij bij abortusklinieken en bieden ongewenst zwangere vrouwen alternatieve hulp aan. Wilt u hierbij meehelpen? Wij bieden nu een gratis cursus aan!

Bekering van het hart

Hoe kunnen we het onrecht van abortus stoppen? Hoe kunnen we een einde maken aan de cultuur van de dood in ons land? Daarvoor is er een bekering van het hart nodig, een ommekeer in ons land naar God en zijn geboden. Om daaraan bij te dragen gaan we nu bidden bij abortusklinieken. We willen de vrouwen bereiken die overwegen om abortus te plegen en hun hulp bij rouwverwerking aanbieden wanneer ze al een abortus hebben gepleegd. We moeten het hart van die vrouwen bereiken… en waar kan dat beter dan bij de abortuskliniek zelf. Maar hoe doe je dat? Wat zeg je tegen een vrouw die op weg is naar een ‘kliniek’? En vanuit welke geestelijke houding doe je dat? Daarover gaat deze cursus. Meld u nu HIER aan.

Mgr. Philip Reilly

In 1989 heeft de katholieke priester mgr. Philip Reilly de “Helpers of God’s Precious Infants” (De helpers van Gods kostbare kinderen) opgericht. Het doel is om het hart van vrouwen die op weg zijn naar een kliniek te bereiken en om te bidden voor hun bekering. In deze cursus willen we van hem leren hoe we dat het beste aan kunnen pakken. In een preek zei monseigneur Reilly (in Brooklyn, VS):

Voor een abortuskliniek vindt er meer evangelisatie plaats dan op enige andere plek! Iemand vraagt u misschien: ‘Wat heeft u vandaag gedaan?’, ‘Wat heeft u voor elkaar gekregen?’. Zeg hun: ‘Ik ben met de goede Herder op weg geweest naar het kruis, naar een plek die Golgotha heet…. We zijn naar een plek gegaan waar onschuldig bloed vergoten wordt. En we zijn op dezelfde manier als Maria en Johannes naar die plek onder het kruis gegaan, onszelf opofferend met Christus voor de vergeving van de zonden van de wereld. Pro-life zijn betekent tenslotte, een in het offer met Christus te zijn. Voordat een kind geaborteerd wordt, wordt het geestelijk geaborteerd. Om dit doden te stoppen, is een bekering van het hart nodig. Deze bekering moet plaatsvinden bij de vader, bij de moeder, bij de familie en in de maatschappij.

De inhoud van de cursus

Abortus in Nederland (wetgeving, hoe vaak komt het voor, wie betaalt er aan mee, enz.)

Wat leeft er in het hart van vrouwen die naar een abortuskliniek gaan

De gesteldheid van het hart

De betekenis van het gebed

De opbouw in het raad geven aan de vrouwen in theorie

De ontwikkeling van het ongeboren kind

De gebruikte methoden bij abortus

De gevolgen van abortus voor de moeder, vader en kinderen

Hoe te genezen na abortus

Mogelijkheden in de hulpverlening in Nederland

Locatie: Pelgrimshuis Casa Nova, Pastoor Rabouplein 5, Heilig Landstichting

Tijd: zondag 5 maart 2017, 17:00 uur tot en met maandag 6 maart 2017, 17:00 uur

Overnachting: desgewenst kunt u overnachten in Casa Nova

Vereisten: liefde voor het ongeboren leven, geen vooropleiding of ervaring vereist

Kosten: vrijwillige bijdrage

Taal: de cursus wordt gegeven in het Duits en vertaald naar het Nederlands

Maaltijden: worden door ons verzorgd, u hoeft niets mee te nemen

Sprekers: zuster M. Monja (Donum Domini), Dr Angelika Pokropp-Hippen, Hugo Bos

Aanmelden verplicht: via HIER.

De praktijk in

In de dagen na de cursus wordt er bij twee verschillende klinieken gebeden en geadviseerd. U kunt het geleerde dus direct in de praktijk brengen. Op dinsdag 7 maart gaan we samen met de zusters naar de abortuskliniek in Arnhem, op woensdag 8 maart naar de kliniek in Utrecht.

Geeft u alstublieft bij uw aanmelding aan of u mee kunt op een van de twee dagen en of u wilt overnachten.

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 16:46

Doneer