Meten met twee maten: pro-life mars en anti-Trump protest

THEMA'S:

Interviewer: "Kon u de stemmen horen van de vrouwenmars hier in Washington? We weten dat er een meer dan een miljoen mensen kwamen opdagen." President Trump: "Nee, ik kon ze niet horen. De massa was groot, maar op vrijdag heb je ook een grote massa, voornamelijk pro-life mensen. Je krijgt veel mensen die komen op vrijdag. (..) En ze zeggen: de pers doet geen verslag van ze."

Misleidende aantallen

Waar Trump terecht op wijst in Amerika, speelt evenzeer in Nederland. Ook hier zien we dat de pers stelselmatig pro-life initiatieven negeert of op p. 17 linksonder zet in de krant. Zelfs als de opkomst meer dan 5000 is, zoals bij de Nederlandse Mars voor het Leven van 10 december vorig jaar. Organiseer daarentegen een demonstratie tegen Trump, en je krijgt alle aandacht van de mainstream media. Zelfs als slechts een handvol mensen komen opdagen.

Ook in Nederland

Volkskrant schat het aantal deelnemers aan de Nederlandse demonstratie tegen Trump op 2000. Foto's van het protest doen eerder geloven in hooguit enkele honderden deelnemers.

De seculier-liberale media loopt weg met protesten tegen vermeende 'mensenrechtenschendingen' door Trump. Dezelfde media zwijgt over protesten tegen reële mensenrechtenschendingen door de aborteurs.

Pro-lifers: geen Calimero-complex

Dat is geen volstrekte willekeur. Zoals James Kalb schrijft in het briljante boek The Tyranny of Liberalism: "'Religie in politiek' wordt als goed gezien wanneer de burgerrechtenbeweging het doet, maar niet wanneer de pro-life beweging het doet, precies omdat de doelen van de eerste beweging de doelen van het liberalisme zijn, terwijl die van de laatsten dat niet zijn." Dat is het 'm: Wij pro-lifers dragen een boodschap uit die de seculier-liberale media niet wordt gepruimd. Daarom worden we verzwegen. Uiteraard doen we daar niet kleinzerig over. Bij ons geen Calimero-complex. Wel extra motivatie om in de toekomst alternatieve nieuwsvoorziening op te zetten, zodat mensen niet de mening horen van seculier-liberale journalisten die allemaal hetzelfde denken, maar de objectieve pro-life waarheid.

Stirezo heeft de fractievoorzitters van de Tweede Kamer een vragenlijst gestuurd waarop ze kunnen beloven wat ze gaan doen voor de bescherming van de ongeboren kinderen. Bestel nu briefkaarten en stuur ze op naar de fractievoorzitters, zodat ze de vragenlijst invullen en zwart op wit verkiezingsbeloften maken!

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 15:53

Doneer