Paus Franciscus laat priesters abortus vergeven

Paus Franciscus laat priesters abortus vergeven

THEMA'S:
Kracht

Het goede voorbeeld: de Heilige Vader vergeeft een biechtende zondaar.

De katholieke Kerk acht abortus zo'n zware zonde, dat als een persoon het opbiecht alleen bisschoppen bevoegd zijn om absolutie te geven. Paus Franciscus heeft op 21 november een apostolische brief gepubliceerd, Misericordia et Misera, die deze bevoegdheid permanent aan alle priesters geeft. Voortaan kan dus ook een pastoor of kapelaan absolutie schenken aan personen die de zonde van abortus opbiechten.

De Heilige Vader schrijft:

"Ik wil benadrukken dat abortus een zware zonde is, want het maakt een einde aan een onschuldig leven. Maar er is geen zonde die niet door Gods vergiffenis kan worden weggenomen. Moge iedere priester daarom een gids zijn, ondersteuning en comfort bieden voor boetelingen op deze reis van speciale verzoening. Ik sta voortaan toe alle priesters degenen die de zonde van abortus provocatus hebben gepleegd te ontslaan."

Geheel nieuw is de situatie niet. In het Jaar van Barmhartigheid, dat afgelopen zondag afgesloten is, had Franciscus deze bevoegdheid al gegeven. Deze tijdelijke maatregel wordt nu permanent. Wij hopen en bidden dat meer en meer mensen wier geweten geplaagd wordt door een gepleegde abortus, naar een priester gaan om hun zonde te belijden en om vergeving te ontvangen.De biechtstoel is geen martelkamer in een gevangenis, maar de operatiekamer van het veldhospitaal dat de Kerk is. Hier begint de genezing.

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 13:27

Doneer