Paus versus Ploumen: Kerk zal altijd tegen abortus zijn

Paus versus Ploumen: Kerk zal altijd tegen abortus zijn

THEMA'S:

'Ik vind dat de manier waarop de huidige paus erover spreekt, ruimte laat voor de eigen afweging over abortus.' Dat zei minister Lilianne Ploumen vorige week in tv-programma Adieu God? Nu is de vraag: biedt paus Franciscus werkelijk ruimte voor een pro-abortusstandpunt?

Geen 'modernisering'

Niet als we Franciscus' apostolische exhortatie Evangelii Gaudium lezen. Franciscus schrijft: "Men dient niet te verwachten dat de Kerk haar positie over deze kwestie zal veranderen. Ik wil heel eerlijk zijn op dit vlak. Deze kwestie kan geen onderwerp zijn van mogelijke hervormingen of ‘modernisering’." Anders dan Ploumen hoopt, zal de Kerk dus nooit haar anti-abortusstandpunt wijzigen

Waardigheid ontkennen

Elders schrijft de paus: "[onder de zwaksten] zijn ook nog de ongeboren kinderen, die het minst verdediging genieten en het meest onschuldig zijn van allemaal. Men wil vandaag hun menselijke waardigheid ontkennen om met hen te kunnen doen wat men wil, door hen het leven te ontnemen en door wetgeving te stimuleren die maakt dat niemand dit kan verhinderen." Duidelijker kun je het niet hebben.

Sacrale schat

Het toeval wil dat de paus deze week weer over abortus heeft gesproken. Op Twitter zegt Franciscus: “De sacrale schat van ieder mensenleven beschermen vanaf de conceptie tot het einde, is de beste weg om iedere vorm van geweld te voorkomen."

Geen onduidelijkheid

Elke katholiek, dus ook minister Ploumen is gehouden aan het beschermen van de ongeboren kinderen. Er is op dit gebied geen enkele onduidelijkheid, en de zwaarte van de zonde is zodanig dat er geen ruimte is om zelfs in grote nood het ongeboren leven te doden. Je mag geen kwaad doen om iets goeds te bereiken. Dat is de duidelijkheid die de Kerk, en ook onze huidige paus Franciscus biedt.

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 12 december 2023 15:36

Doneer