Stirezo op Radio 1 tegen abortuspil: "Doden van medemens kan nooit medische ingreep zijn"

Stirezo op Radio 1 tegen abortuspil: "Doden van medemens kan nooit medische ingreep zijn"

THEMA'S:

Hugo Bos, bestuurslid van Stirezo, is geïnterviewd in het radioprogramma NTR Kwesties. Samen met abortusactiviste Rebecca Gomperts en Mirella Buurman, die voorzitter is van de Landelijke Huisartsen Opleiding Vereniging (LHOV). Onderwerp is de abortuspil en of die vrij verkrijgbaar moet worden. Een mooie gelegenheid om het recht op leven op nationale radio te verdedigen.

Bloederig toestanden

'Abortuspil’ is een bedrieglijke benaming. Het gaat immers om twee, los van elkaar in te nemen chemische middelen: een om de hechting van het kind aan de moeder te doorbreken, en een om het aldus gedode kind uit het lichaam te drijven, met alle bloederige toestanden van dien.

Reuzeveilig

De beide abortusdames praten daar in het interview om het hardst overheen. Hun argumenten hebben een hoog brave new world gehalte: de abortuspil is ‘wetenschappelijk’, wordt aanbevolen door internationale gezondheidsorganisaties, staat voor ‘vooruitgang’ en is een ‘medische ingreep’ die natuurlijk ook nog eens reuzeveilig is.

Fraude abortusklinieken

Hugo Bos pareert dat laatste effectief: “Het doden van een medemens kan nooit ofte nimmer een medische ingreep zijn.” Zeker niet als die gemotiveerd wordt vanuit de belangen van de reeds geborenen. De abortuspil kan dus geen echte vooruitgang zijn, en nog minder een oplossing vormen voor de problemen van vrouwen die tot een abortus besluiten. Bos wijst ook nog op de onlangs onthulde fraude van abortusklinieken. De abortusindustrie blijkt miljoenen aan belastinggeld achterover te hebben gedrukt.

‘Fantastisch werk Stirezo’

Bos: “Als de vrouw een financieel probleem heeft, moeten we dát oplossen, als ze verslaafd is, moeten we haar bij haar verslaving helpen, als ze bedreigd wordt door haar man of familie die niet accepteren dat ze zwanger is, moeten we haar veiligheid bieden en niet haar kind doden. Dat is nooit de oplossing.” Die hulp geeft Stirezo. Gomperts moet erkennen dat Stirezo “fantastisch werk” doet, maar, zegt ze, sommige vrouwen maken nu eenmaal de keuze voor abortus. Bos wijst erop dat Stirezo ook hulp biedt aan vrouwen die achteraf gekweld worden door spijt en wroeging als gevolg van een abortus.

Abortusradicalisme

Het is leuk hier de video bij het gesprek te zien. De mondhoeken van de beide abortusdames reiken op dit moment (8’35) zo ongeveer tot onder hun schouderbladen. Mirella Buurman beweert in strijd met alle onderzoek dat “vrouwen géén spijt krijgen na het doen van abortus”. Dat komt alleen door de “sociale omgeving die het niet accepteert”. Zouden daarom zoveel vrouwen moeten huilen als ze een kind zien in de leeftijd van het geaborteerde, zoals onderzoek uitwijst? Buurman staat hier als voorzitter van de LHOV, maar in feite overtreft ze Gomperts in abortusradicalisme. Zo noemt ze 30.000 abortussen per jaar in Nederland “heel erg weinig”. Terwijl 1 van de 7 kinderen het daglicht nooit ziet. Dat is per schoolklas 4 of 5 kinderen.

Appels en peren

Rebecca Gomperts stelt: “Vroegtijdige abortus is veel veiliger dan het doorzetten van de zwangerschap”. Tja, als je uitstapt voor het vliegtuig opstijgt, heb je minder kans dat je omkomt bij een crash. Zo is het niet verbazend - de kwaliteit van de gezondheidszorg in sommige ontwikkelingslanden in aanmerking genomen - dat meer vrouwen overlijden aan zwangerschapscomplicaties dan aan de abortuspil.

De wet ontduiken

In de loop van het interview debiteert Gomperts een bizarre onwaarheid. Ze zegt letterlijk dat een vroege ‘medische abortus’ (dus door middel van abortuspillen) “niets anders dan een spontane miskraan is”. Maar als een abortus met chemische middelen is uitgelokt, is die precies het tegenovergestelde van spontaan. Wel heeft Gomperts gelijk dat het verschil achteraf niet vast te stellen is. Dat is de reden waarom abortusactivisten de abortuspil zo graag willen smokkelen naar landen waar abortus verboden is: je kunt er straffeloos de wet mee ontduiken. Niet alleen het gedode kind, ook de lokale Justitie heeft dan het nakijken. Maar zoals ieder mens begrijpt: tussen een spontane miskraam en illegale chemische abortus blijft ethisch een groot en wezenlijk verschil bestaan.

Bekijk de discussie tussen Stirezo-bestuurslid Hugo Bos en twee abortusvoorstanders:

⇒ Stirezo biedt ongewenst zwangere vrouwen echte hulp. Steun ons pro-life werk en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 12 december 2023 16:14

Doneer