Stirezo-wakers bedreigd: "Ik sla je hele kop in elkaar"

THEMA'S:

Pro-lifers van Stirezo gaan geregeld naar abortusklinieken. De wakers bidden voor de ongeboren kinderen. Zij bieden vrouwen alternatieve hulp aan. Dat roept soms heftige reacties op bij abortusvoorstanders.

Tot inkeer

Arnhem, dinsdag 7 maart, 's ochtends. Pro-lifers van Stirezo stellen zich op bij de lokale abortuskliniek. Onder hen een vrouw die zelf abortus onderging en tot inkeer is gekomen. Zij weet als geen ander hoe schadelijk abortus is.

Vrij aanbod

De wakers bidden voor de ongeboren kinderen die in de kliniek worden gedood en voor de ongewenst zwangere vrouwen die er naar binnen gaan. Deze vrouwen krijgen een folder aangeboden en kunnen in gesprek gaan met de wakers. Er is geen opdringerigheid, er is geen dwang. Alleen een vrij aanbod om mee te wandelen op een andere weg dan de weg van abortus.

Heftig dreigement

Er rijdt een auto langs. De bestuurder schreeuwt luidt naar de wakers. Zij besteden er geen aandacht aan. Even later komt de auto terug, rijdt de stoep op en komt net voor een lantaarnpaal tot stilstand. De bestuurder springt eruit en begint al filmend te tieren. Als een van de wakers een biddende vrouw afschermt, dreigt de man: "Ik sla je hele kop in elkaar!". Ondanks dit heftige dreigement blijven de wakers kalm. Pogingen om de man tot rust te brengen zijn tevergeefs: als een Duitse waker ook maar één woord spreekt, roept de man "Ik ben geen nazi!'.

Op Dumpert

"Dumpert, kennen jullie Dumpert?" vraagt de man. "Daar komen jullie op." En inderdaad: de volgende dag staan de Stirezo-wakers op Dumpert. In no time is het het meest bekeken filmpje van de populaire website, die gerund wordt door GeenStijl. De reacties onder het filmpje zijn gemengd: de een vindt de filmer een held, de ander vergelijkt hem met treitervloggers. De een bewondert de kalmte die de belaagde wakers bewaren, de ander noemt ze in GeenStijl-taal 'christengekkies'.

Bijna overreden

De man beent terug naar zijn auto en scheurt weg. Twee willekeurige voorbijgangers worden bijna door hem overreden. Ook botst hij net niet op een andere auto. Het loopt met een sisser af.

Achteraf gezien

Een van de aanwezige wakers kijkt terug. "Als je kiest tegen het leven, kies je ook tegen de beschaving. Dat uit zich in grof schelden en gevaarlijk rijden."

"Deze agressieve reactie kwam denk ik doordat zijn geweten werd aangesproken. Ergens is het een goed teken dat wij zo'n reactie krijgen. Krijg je geen reactie, dan laat het mensen koud. We weten nu dat we iets losmaken."

⇒ Geen kind verdient het geaborteerd te worden. Daarom waakt Stirezo bij abortusklinieken. Help ons daarbij door te doneren. Met uw steun kunnen wij er zijn voor de ongeboren kinderen en de ongewenst zwangere vrouwen!

Laatst bijgewerkt: 22 november 2023 14:46

Doneer