Zaterdag 20 mei: de Dag voor het Leven

THEMA'S:

Dit jaar is een bijzonder jaar. Het is 20 jaar geleden dat pater Koopman s.s.s., oprichter van Stirezo, is overleden. Pater Koopmans strijd tegen abortus willen we op zaterdag 20 mei 2017 gedenken, tijdens onze jaarlijkse Dag voor het Leven. Hierbij nodigen wij u van harte uit om daar bij te zijn. Aanmelden kan HIER. We zitten op een kantelmoment in de strijd tegen abortus. Steeds meer landen perken abortus in. Ook Nederland verschuift. Nederlandse jongeren keren zich tegen vrije abortus, zo toont een opiniepeiling van TNS NIPO.

Pontificale Hoogmis

De Dag voor het Leven begint om 11:00 uur met een pontificale Hoogmis. De celebrant is Mgr. Gerard de Korte, bisschop van ‘s-Hertogenbosch. Aansluitend volgen om 12:30 uur de ontvangst en lunch. In de middag hebben we voor u twee boeiende sprekers uitgenodigd.

Poolse ervaringen

De eerste lezing wordt gegeven door mr. Karina Walinowicz. Deze Poolse advocate werkt bij het Instituut voor cultuur en rechtspraak Ordo Juris. Daarnaast is zij coördinatrice van het Centrum voor godsdienstvrijheid en gewetensvrijheid. Mr. Walinowicz zal ons vertellen over de overwinningen en tegenslagen van de pro-lifers in Polen. Zij doet uit de doeken hoe we de strijd tegen abortus met juridische middelen kunnen winnen.

Bidden bij klinieken

De tweede lezing wordt gegeven door zuster Monja. Deze Duitse non maakt deel uit van de religieuze gemeenschap Donum Domini. Het is haar apostolaat om bij abortusklinieken te bidden en vrouwen daar hulp aan te bieden. Hiermee zijn in vele landen prachtige resultaten behaald. Zo worden in Amerika op deze wijze meer dan 5.000 baby’s gered. En wat in Amerika kan, kan ook in Nederland!

Na de lezingen is er nog de gelegenheid om met elkaar te spreken onder het genot van een hapje en een drankje. De dag zal om 15:45 uur worden afgesloten met het bidden van de vespers.

U ziet, het belooft weer een interessante dag te worden! Meld u nu HIERaan!

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 12 december 2023 15:37

Doneer