Bijeenkomst Rachel's Vineyard in Nederland: Wilt u hulp geven aan vrouwen na abortus?

Bijeenkomst Rachel's Vineyard in Nederland: Wilt u hulp geven aan vrouwen na abortus?

THEMA'S:


Elk jaar wordt 30.000 ongeboren kinderen het leven ontnomen door abortus provocatus. Een onnoemelijk leed, ook bij hun moeders. Die dragen de dood van hun ongeboren kindje een leven lang met zich mee. Als pro-lifers moeten we er zijn voor de ongeboren kinderen, maar ook voor de vrouwen die abortus hebben laten plegen. Zij hebben nood aan vergeving en genezing.

Daarom willen wij pro-lifers in Nederland het project Rachel's Vineyard opzetten. Rachel's Vineyard is in de Verenigde Staten ontwikkeld en heeft daar succes als methode om vrouwen na abortus te helpen. Wij willen tot een Nederlands team komen dat vrouwen begeleidt in de verwerking van abortus.

Op donderdag 25 oktober komen we met geïnteresseerden samen in het kantoor van bisdom Roermond. Wij nodigen geïnteresseerde pro-lifers uit om aanwezig te zijn bij de bijeenkomst van 25 oktober. Aanmelden kan via het contactformulier.

We maken kennis met elkaar en zullen door de sprekers geïnformeerd worden over Rachel's Vineyard. We sluiten om 17:00 uur af met de Heilige Mis.

Onze bijeenkomst heeft de zegen van Mgr. Everard de Jong, die binnen de Nederlandse bisschoppenconferentie referent voor pro-life zaken is. Hulpbisschop de Jong ziet ons initiatief graag tot bloei komen.

De sprekers zijn:

Pater Luc Simons, die in Oostenrijk ervaring heeft opgedaan met dit project. Tevens is hij expert over de encycliek Humanae Vitae en de Theologie van het Lichaam.

Pater Jorge Randle, priester bij de orde van het Mensgeworden Woord. Hij heeft in Amerika vele vrouwen begeleid en kent verschillende projecten, waaronder Rachel's Vineyard.

Mevr. Salome van der Wende, pro-life actief geworden, na zelf een abortus te hebben ondergaan. Zij heeft de training voor Rachel's Vineyard al gevolgd en is contactpersoon voor Nederland.

De sprekers zijn enthousiast over het opstarten van Rachel's Vineyard in Nederland. Spijt en trauma na abortus is een taboe in ons land. Er valt hier veel terrein te winnen. Daarom hoop ik dat u 25 oktober aanwezig bent op de bijeenkomst.

Voor uw overzicht noemen wij de praktische details:

Thema: Hulp aan vrouwen na abortus met project Rachel's Vineyard

Sprekers: Pater Jorge Randle, pater Luc Simons, mevr. Salome van der Wende

Wanneer: Donderdag 25 oktober van 14:00 uur tot 18:00 uur

Waar: Bisdomkantoor, Swalmerstraat 100 te Roermond

Aanmelden: Uiterlijk 24 oktober, via ons contactformulier.

Als u om wat voor reden dan ook niet kunt komen, maar wel onze hulpverlening wilt steunen, dan kan dat met een gift.

Met uw gift kunnen we Rachel's Vineyard ondersteunen om vrouwen met post-abortussyndroom te helpen. Ook kunnen we met uw steun voor hulpbehoeftige vrouwen bijvoorbeeld babykleertjes kopen. Uw gift kan vrouwen net over de streep krijgen om hun ongeboren kindje te houden!

Laatst bijgewerkt: 7 december 2023 17:20

Doneer