De coronavirus pandemie laat zien hoe vastberaden onze cultuur is om baby's te doden

De coronavirus pandemie laat zien hoe vastberaden onze cultuur is om baby's te doden

THEMA'S:

Door Jonathon Van Maren

Nu de coronaviruspandemie een kwestie van leven of dood wordt voor mensen van Milaan tot New York City, is de wereldwijde strijd om abortus geïntensiveerd. Abortus is uiteraard ook een kwestie van leven of dood, en veel abortusactivisten gebruiken de pandemie om aan te dringen op het afschaffen van de abortusregels. De Britse regering publiceerde in eerste instantie een verklaring waarin werd aangegeven dat beide stadia van medicinale abortussen vanuit huis konden worden uitgevoerd, voordat de pagina op mysterieuze wijze van de website van de overheid verdween. Abortusklinieken in Ohio vechten tegen een richtlijn van de procureur-generaal om hun deuren te sluiten. En Planned Parenthood verklaart dat ze open zullen blijven, wat er ook gebeurt.

Terwijl sommigen in de medische wereld strijden om levens te redden, blijven anderen onvermoeibaar werken om het te nemen.

Polen

In Polen zijn abortusactivisten bezorgd dat gesloten grenzen kunnen verhinderen dat vrouwen naar het buitenland reizen om abortussen te laten uitvoeren die in het land illegaal zijn. "Het idee dat we een vrouw moeten vertellen dat ze vanwege de pandemie niet naar het buitenland kan gaan om een abortus te laten uitvoeren, zoals ze van plan was, is afschuwelijk", vertelde Natalia Broniarczyk van Aborcyjny Dream Team aan een nieuwskanaal. In Polen, waar abortus in alle gevallen illegaal is, met uitzondering van foetale afwijkingen, verkrachting, incest of een bedreiging voor de gezondheid van de moeder, weigeren veel ziekenhuizen abortussen uit te voeren, met een beroep op de overtuigingen van de artsen. Eén vrouw, aldus Broniarczyk, kon niet naar Nederland komen voor haar twintig weken abortus en moest via Berlijn naar het Verenigd Koninkrijk worden omgeleid. Broniarczyks happy endings zijn dode kinderen.

Verenigde Staten

De Heritage Foundation publiceerde ook een goed overzicht van hoe de strijd om abortus in de Verenigde Staten verloopt, waarin opgemerkt werd dat de definitieve versie van de Families First Coronavirus Response Act, die onlangs door president Donald Trump als wet is bekrachtigd, een Hyde Amendment-clausule bevatte om te voorkomen dat het geld aan abortussen zou worden besteed. Texas heeft zich ook aangesloten bij Ohio door abortusklinieken op te roepen te stoppen met het leveren van "medisch onnodige abortussen", waarbij procureur-generaal Ken Paxton verklaarde dat abortussen samen met alle andere "medisch onnodige operaties en procedures" moesten worden gestaakt en dat iedereen die deze orde heeft geschonden "met de volle kracht van de wet zou worden geconfronteerd". Washington en Massachusetts kozen voor de tegenovergestelde benadering en verklaarden abortus een "essentiële dienst".

Het American College of Obstetricians and Gynecologists heeft zijn steun gegeven aan staten die abortus tot een essentiële dienst hebben verklaard, terwijl de American Association of Pro-Life Obstetricians and Gynecologists erop wees dat de ACOG niet eens zijn eigen lidmaatschap vertegenwoordigt gezien het feit dat "meer dan 85% van de OB/GYN's geen abortussen uitvoeren". De Association of American Physicians and Surgeons, de Catholic Medical Association, de Christian Medical and Dental Associations en het American College of Pediatricians hebben zich bij hen aangesloten: "Als vertegenwoordigers van meer dan 30.000 artsen... roepen [we] op om alle vrijwillige abortussen op te schorten in overeenstemming met de huidige CDC-aanbevelingen met betrekking tot de keuzeprocedures en kantoorbezoeken."

Klinieken blijven open

In Canada [en Nederland, red.] blijven abortusklinieken open. Ondanks het feit dat de pandemie een groot deel van de wereld tot stilstand heeft gebracht, moet het doden van baby's doorgaan, en ik moet zeggen dat ik het gevoel heb dat het lijkt op het ballen van een vuist naar de hemel. Kerken zijn gesloten, pro-life groepen moeten hun publieke activiteiten beperken, maar abortusklinieken blijven kinderen in de baarmoeder vernietigen. Misschien zal dit in de komende dagen veranderen - we hopen en bidden dat dit zal gebeuren - maar het lijkt erop dat deze pandemie heeft laten zien hoezeer onze cultuur zich inzet voor het vermoorden van kinderen in de baarmoeder. Zelfs te midden van paniek en dood en ziekte worden kleine kinderen die naar Gods beeld zijn geschapen, versnipperd door medische professionals die hun bloedige werk aan de kant zouden kunnen zetten en zich zouden kunnen aansluiten bij degenen die vechten om levens te redden.

Maar nu de maatschappij dag na dag uiteenvalt, blijven de aborteurs druk aan het werk - en zeggen dat van alle diensten die we hard nodig hebben, van medische diensten tot kerkdiensten, de dienst van het doden van onze baby's een essentiële dienst is.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op The Bridgehead op 24 maart 2020 en is met toestemming vertaald en gepubliceerd.

Laatst bijgewerkt: 30 november 2023 11:35

Doneer