Aartsbisschop klaagt Amerikaanse abortus-holocaust aan: 63 miljoen kinderen

Mgr. Alexander King Sample van Portland, tijdens een interview in de bibliotheek van Rolduc in Kerkrade. (Beeld: YouTube)

Aartsbisschop klaagt Amerikaanse abortus-holocaust aan: 63 miljoen kinderen

THEMA'S:

Een aartsbisschop die bekend staat om zijn verdediging van de katholieke leer heeft abortus veroordeeld als een kwaad dat vergelijkbaar is met de Holocaust en andere massamoorden in de twintigste eeuw.

‘We veroordelen wel nazi’s’

"We veroordelen absoluut de nazi's, en terecht, voor de meer dan zes miljoen Joden die tijdens dat regime werden vermoord," zei aartsbisschop Alexander King Sample van Portland, Oregon, in een onlangs gedeelde video. "We klagen aan dat er miljoenen zijn gedood onder de regimes van de communisten van de twintigste eeuw.

Abortus is wereldwijde tragedie

"Ik denk dat de meeste mensen zich niet realiseren dat sinds Roe v. Wade in 1973, meer dan 63 miljoen ongeboren kinderen het leven hebben verloren door abortus, alleen al hier in de Verenigde Staten," vervolgde Sample. "De omvang van het kwaad van abortus is echt een wereldwijde historische tragedie. Daarom is dit een prioriteit voor de Kerk - omdat de Kerk het kwaad bestrijdt."

STI WhatsApp-banner

Abortus naast andere massamoorden

Sample's sterke verdediging van het ongeborene was onderdeel van een lezing die hij gaf over "Abortus en Katholieken" in vraag-en-antwoord formaat, waarin hij een aantal veel voorkomende bezwaren van pro-abortus tegen het pro-leven standpunt noemde, en verder op elk van hen inging. De aartsbisschop noemde abortus - dat volgens hem een "onschuldig menselijk kind in zijn meest kwetsbare vorm" doodt - naast andere massamoorden om duidelijk te maken dat het een "objectief" kwaad is.

Abortus ‘een objectief kwaad’

Hij merkte op: "Je hoeft geen christen te zijn... om deze objectieve waarheid te kennen dat abortus een kwaad is omdat, vanaf het moment van conceptie, een uniek lid van de menselijke familie is ontstaan... En dat is geen religieuze sentimentaliteit of zelfs maar een filosofisch standpunt. Dat is harde wetenschap, waarheid. Een menselijk wezen."

Stop gedwongen euthanasie

‘Doden van kinderen lost geen armoede op’

Tegen degenen die beweren dat abortus nodig is om de problemen van vrouwen in moeilijke situaties, zoals armoede, op te lossen, zei Sample: "De oplossing voor armoede onder kinderen is niet het doden van ongeboren kinderen. Dat is geen oplossing. Dat is alleen maar een uitvergroting van het probleem. Wat we moeten doen is kinderarmoede aanpakken."

‘Hun kreten zullen niet ongehoord blijven’

"Dat kwetsbare, fragiele, kostbare leven verdient echt onze bescherming," zei Sample, eraan toevoegend dat hij vastbesloten is zijn positie als aartsbisschop te gebruiken om "mijn stem te geven aan die ongeboren kinderen die geen stem hebben, dat hun kreten niet ongehoord zullen blijven." Sample riep luisteraars op zich bij hem aan te sluiten in de verdediging van de ongeborenen: "Ik zal hun advocaat zijn. En ik wil dat iedereen hun advocaat is. Geen silent screams, geen stille kreten meer."

Dit bericht is met toestemming overgenomen van LifeSiteNews.

Laatst bijgewerkt: 22 juli 2022 09:46

Doneer