Over ons

Stirezo Pro-life strijdt voor de ongeboren kinderen, tegen de massamoord door abortus. De campagne is onderdeel van Stichting Civitas Christiana.

Het ontstaan van Stirezo

Stirezo is in 1973 opgericht door pater Jan Koopman (1920 - 1997), als Stichting Recht zonder Onderscheid. De pater was in Nederland de pionier van de pro-life strijd, met spraakmakende acties als de bezetting van een hijskraan en protesten aan het Binnenhof. In 2018 is de campagne overgenomen door Stichting Civitas Christiana. Die zet het werk van de pater voort.

30.000 medestrijders

Tegenwoordig heeft Stirezo een achterban van 30.000 medestanders, die meestrijden voor het ongeboren kind. Zij zetten zich in tegen de Nederlandse subsidiëring van buitenlandse abortus maar ook tegen het opdringen van euthanasie. Onze beweging ondersteunt ook pro-lifers, die vrouwen helpen en ongeboren kinderen het leven redden door te waken bij abortuscentra.

Successen in de strijd

Met groeiend succes. Door onze juridische inspanningen heeft de rechter het waakverbod bij het abortuscentrum van tafel geschoven. Landelijke media erkennen dat 'pro-life de wind in de zeilen' heeft (NRC).

Wie betaalt Stirezo?

Stichting Civitas Christiana, waar de campagne Stirezo onder valt, wordt volledig gedragen door donaties. Anders dan politieke partijen en abortuslobbyisten krijgen wij geen enkele euro subsidie van welke overheid dan ook. Daardoor zijn wij écht onafhankelijk. Meer weten over onze financiën? Kijk hier.

Kom in actie. Help mee het ongeboren kind te verdedigen!

Ziet u dat abortus een ernstige zonde is? Bent u begaan met het ongeboren kind? Strijd dan mee tegen abortus. Word onderdeel van de groeiende pro-life beweging!

1 – Word expert. Krijg exclusieve updates, bestel informatieve brochures en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. En laat ons weten wat u denkt door een peiling in te vullen!

Schrijf in op de nieuwsbrief - Bestel gratis publicaties - Lees artikelen - Geef uw mening

2 – Word volger. Bezoek onze social media kanalen en nodig uw vrienden uit om bij onze beweging te komen!

Facebook - Twitter - WhatsApp - Telegram - YouTube

3 – Word donateur. Help met een gift de verdediging van het ongeboren kind uit te bouwen!

Doneer

4 – Word actievoerder. Onderteken een petitie en dring in Den Haag aan op actie tegen abortus!

Teken een petitie

5 – Word Vriend van het Leven. Met een maandelijkse donatie steunt u de verspreiding van petities, straatcampagnes en andere verdedigingen van het ongeboren kind!

Doneer maandelijks

Doneer