Abortussen in Texas dalen met 97% na vernietiging Roe v. Wade

Abortussen in Texas dalen met 97% na vernietiging Roe v. Wade

THEMA'S:

Uit onlangs vrijgegeven data blijkt dat het aantal abortussen in de staat Texas met 97 procent is gedaald sinds de vernietiging van abortusvonnis Roe v. Wade.

Van 2.533 naar 68 abortussen per maand

Volgens gegevens van de Texas Health and Human Services Commission werden in de maand juli in totaal 68 abortussen gepleegd in de Amerikaanse staat, vergeleken met de 2.533 baby's die in januari werden gedood. Hoewel het aantal abortussen in de maanden maart en april iets meer dan 3.000 bedroeg, laten de statistieken zien dat de aantallen vanaf mei gestaag afnamen. In juli werden 2.596 abortussen minder gepleegd dan in juni. Van de vrouwen die tussen januari en juli om een abortus vroegen, waren er minder dan 100 getrouwd. Zestig van de 68 ongeboren baby's die in juli werden gedood waren kinderen van ongehuwde vrouwen.

Geen abortus na 21 weken

De meeste abortussen die in deze zeven maanden werden gepleegd beëindigden het leven van baby's tot acht weken zwangerschap. Twee werden uitgevoerd op baby's die 9-10 weken zwanger waren, één op 11-12 weken, twee op 13-14 weken, vier op 15-16 weken en vijf op 17-20 weken. Er werden geen baby's gedood na 21 weken. De meeste van deze abortussen waren niet-chirurgisch. Het laatste deel van de gegevens geeft aan hoeveel abortussen werden gepleegd "vanwege een medisch noodgeval of de gezondheid van de vrouw". Van januari tot juli werden 15 abortussen gepleegd vanwege een combinatie van een medisch noodgeval en de gezondheid van de moeder.

Lees ook: Rechter in Texas haalt streep door abortuspromotie regering Biden

"Levens worden op ongekende schaal gered"

In januari werden echter 2.533 baby's om geen van beide redenen gedood. Evenzo werden in juni 2.596 om geen van beide redenen geaborteerd, terwijl in juli 67 het slachtoffer werden van hetzelfde lot. "Over het geheel genomen laten de gegevens van juli het succes zien van onze pro-life wetten," schreef Texas Right to Life in een persbericht van 1 december. "Legale abortus provocatus is niet meer in de staat Texas, en levens worden op ongekende schaal gered. We moeten echter te allen tijde waakzaam blijven. De abortusindustrie zal elke mogelijke gelegenheid aangrijpen, legaal of niet, om de oorlog tegen ongeboren kinderen voort te zetten."

'67 abortussen is nog steeds teveel'

Texas Right to Life vervolgt: "We kunnen niet toestaan dat zij zich aangemoedigd of comfortabel voelen om weg te komen met 67 abortussen. Daarom geven we prioriteit aan het aannemen van wetgeving die aborteurs verantwoordelijk houdt voor hun wetteloosheid. Texanen moeten hen laten zien dat 67 nog steeds te veel is, en we zullen niet stoppen totdat elk onschuldig menselijk leven in Texas is beschermd."

Minister, stop de Nederlandse financiering van buitenlandse abortus!

100.000 dollar boete

De afname van 97 procent van het aantal abortussen komt nadat het Texaanse Hooggerechtshof een uitspraak van een lagere rechtbank, die een streep zette door de handhaving van wetgeving om illegale abortusactiviteiten strafbaar te stellen, terzijde schoof. Vanaf juli werd de pro-life regelgeving van kracht, inclusief een wet die abortus tijdens de gehele zwangerschap verbiedt. Overtreding van deze wet kan leiden tot levenslange gevangenisstraf en 100.000 dollar boete.

Heartbeat Act

In september 2021 werd de staat de eerste die een verbod op abortus invoerde zodra de hartslag van een ongeboren baby kan worden gedetecteerd. Minder dan zes maanden later bleek uit gegevens dat het aantal abortussen dat in de staat werd gepleegd met ongeveer 60 procent was afgenomen in de eerste maand dat de Texas Heartbeat Act van kracht was.

Dit artikel verscheen eerder op LifeSiteNews.

Laatst bijgewerkt: 20 december 2022 12:49

Doneer