Bisschop waarschuwt voor gebruik van geaborteerde kinderen in coronavaccin

Bisschop waarschuwt voor gebruik van geaborteerde kinderen in coronavaccin

THEMA'S:

Wetenschappers werken aan een vaccin tegen corona. Daarbij dreigen geaborteerde kinderen te worden gebruikt. Een ernstige inbreuk op het recht op leven, zo waarschuwt de Amerikaanse bisschop Joseph E. Strickland in een pastorale brief.

Cellen van geaborteerde kinderen

Mgr. Strickland doelt specifiek op het gebruik van cellen van geaborteerde kinderen voor de ontwikkeling van een vaccin tegen COVID-19. Een voorbeeld is de Spike (S)-proteïne, dat farmaceutisch bedrijf Moderna gebruikt om een coronavaccin te ontwikkelingen. Om deze proteïne te maken worden HEK 293-cellen gebruikt. Dat zijn cellen van een geaborteerd kind.

Nederlandse vaccins

In Nederland is het gebruik van geaborteerde kinderen voor vaccins al de praktijk. “Voor enkele vaccins worden hier gekweekte menselijke embryocellen voor gebruikt”, zegt de Nederlandse overheid. De cellen komen uit een ongeboren kind dat in de jaren 1960 geaborteerd werd. Nadien zijn ze doorgekweekt.

"Geen medische noodzaak"

Het gebruik van geaborteerde kinderen voor vaccins is naast immoreel ook onnodig, stelt Strickland, die bisschop is van Tyler in Texas, Verenigde Staten. “Wetenschappers die ik gesproken heb, verzekeren mij dat er geen medische noodzaak is geaborteerde kinderen te gebruiken” om een vaccin tegen corona te ontwikkelen. Andere cellen kunnen gebruikt worden, bijvoorbeeld van de navelstreng die bij geboorte afgeknipt wordt.

Minister, stop de Nederlandse financiering van buitenlandse abortus!

Aankaarten bij politiek

Bisschop Strickland doet een indringend beroep op de gelovigen van zijn bisdom. “Als uw herder roep ik u op NU om samen met mij gepassioneerd maar gebedsvol uit te spreken tegen deze praktijk.” Bij bidden en spreken wil de bisschop het niet houden. Hij belooft met een handleiding te komen, die gelovigen helpt om de zaak aan te kaarten bij politici en de farmaceutische industrie.

Kardinaal Eijk

In Nederland heeft kardinaal Wim Eijk, aartsbisschop van Utrecht, zich nog niet uitgesproken over het misbruik van ongeboren kinderen voor de ontwikkeling van het coronavaccin. Kardinaal Eijk is gediplomeerd arts en gepromoveerd in zowel de medische ethiek als de wijsbegeerte. Hij geniet internationaal aanzien als criticus van euthanasie en andere schendingen van het recht op leven.

'Bid voor bekering'

Bisschop Strickland besluit met een oproep tot gezamenlijk gebed “voor Gods bekering van de harten, wat de ultieme remedie is voor de cultuur van de dood waarin we ondergedompeld blijven. We moeten smeken om de voorspraak van de Heilige Maagd Maria, van haar kuise echtgenoot Sint-Jozef, en van alle heiligen om ons te helpen met het eerbiedigen van de grootste gave van Gods Schepping, zijnde de menselijke persoon en de waardevolle gave van menselijk leven van elke leeftijd en levensstadium.”

Lees HIER de pastorale brief van bisschop Joseph E. Strickland.

Bestel Catechismus tegen abortus

Laatst bijgewerkt: 30 november 2023 11:33

Doneer