Gedwongen vaccinatie in Denemarken van de baan na protesten

Gedwongen vaccinatie in Denemarken van de baan na protesten

Een wetsvoorstel van de Deense regering waarmee groepen mensen aangewezen konden worden die verplicht gevaccineerd moesten worden tegen corona, is van de baan. Negen dagen lang zijn Denen de straat opgegaan en hebben ervoor gezorgd dat deze verregaande staatsbemoeienis een halt is toegeroepen. Daarnaast is er wereldwijd groeiende bezorgdheid over het gebruik van cellijnen van geaborteerde kinderen in verschillende coronavaccins.

Epidemiewet

De nieuwe Deense epidemiewet zou een noodwet vervangen die in het voorjaar van kracht werd en de overheid verreikende mogelijkheden bood om het coronavirus te bestrijden. De beoogde nieuwe epidemiewet zou een meer permanent karakter krijgen en de autoriteiten meer bevoegdheden geven in toekomstige epidemische en pandemische situaties.

Lees ook: 'Weiger vaccin uit geaborteerde kinderen'

Verplicht vaccineren

De concrete uitwerking hiervan is schokkend:

  • Mensen die besmet zijn met een gevaarlijke ziekte kunnen gedwongen worden onderzocht, opgenomen, behandeld en in isolatie geplaatst.
  • De Deense Gezondheidsautoriteit (Sundhedsstyrelsen) zou de bevoegdheid krijgen groepen mensen aan te wijzen die gevaccineerd moeten worden om een gevaarlijke ziekte in te dammen en te elimineren.
  • Mensen die het bovenstaande weigeren kunnen in sommige gevallen worden gedwongen door middel van fysieke opsluiting, waarbij de politie mag assisteren.

Door massale protesten van het Deense volk is dit nu van de baan; maar het laat wel zien wat de bewindslieden eigenlijk willen.

Stop gedwongen euthanasie

Discussie

Ook in Nederland is het debat nu geopend over in hoeverre het coronavaccin verplicht moet worden. Premier Rutte spreekt over ‘indirecte verplichting’. VVD-fractievoorzitter Dijkhoff noemt de discussie hierover ‘bizar’. “We zouden de wetenschap op de knieën moeten danken dat het er is en ervoor in de rij moeten staan”, zei hij tijdens een partijcongres.

Geaborteerd

Waar het in het debat vrijwel niet over gaat, is de morele bezwaren die kleven aan sommige van de coronavaccins die in ontwikkeling zijn. Zo wordt in het vaccin van Janssen uit Leiden gebruikt gemaakt van een cellijn van menselijke oorsprong (de PER.C6-cellijn, afkomstig van een geaborteerd kind uit 1985).

Lees ook: Wat heeft 3 jaar Rutte III de ongeboren kinderen opgeleverd?

Weigeren

Mgr. Athanasius Schneider roept op een vaccin uit geaborteerde kinderen te weigeren. Ook de Amerikaanse bisschop Joseph E. Strickland luidde hierover de noodklok in een pastorale brief en riep de farmaceuten op met het gebruik van deze cellijnen te stoppen. Aan alle geloven vroeg hij: “Als uw herder roep ik u op NU om samen met mij gepassioneerd maar gebedsvol uit te spreken tegen deze praktijk.”

Bestel Catechismus tegen abortus

Laatst bijgewerkt: 30 november 2023 11:31

Doneer