Geslachtsverminkte man wil euthanasie na operatie. Verzoek wordt niet ingewilligd

‘Lois’ Cardinal, een Canadese man die vrouw probeerde te worden, heeft spijt van zijn geslachtsverminking. De pijn is zo erg dat hij dood wil. Zijn euthanasieverzoek is afgewezen.

Geslachtsverminkte man wil euthanasie na operatie. Verzoek wordt niet ingewilligd

THEMA'S:

Een zelfbenoemde "transseksuele" man, Lois Cardinal, die in 2009 een operatie onderging om zijn mannelijke geslachtsdeel te laten lijken op dat van een vrouw, lijdt zoveel aanhoudende pijn dat hij euthanasie heeft aangevraagd bij Canada's MAID-programma. Zijn verzoek is echter afgewezen, zo meldt The Daily Wire.

“Constant ongemak en pijn”

"Ik heb constant ongemak en pijn," vertelde Cardinal, 35, aan The Daily Mail. "Het trekt een psychologische wissel op mij. Als ik geen toegang krijg tot goede medische zorg, wil ik dit niet blijven doen." Dat is ook de reden dat hij een beroep doet op het Canadese MAID (Medical Assistance in Dying). "Ik word niet beter en ik ervaar ook geen betere medische zorg, of welke medische zorg dan ook," voegde Cardinal eraan toe. "Ze maken zich meer zorgen over mijn voornaamwoorden!"

Lees ook: De "barmhartige" moordenaar: euthanasie ontspoort in Canada

‘Heroverweeg genderstandpunt!’

Cardinal, klaagt over gebrek aan adequate medische zorg en zegt dat de focus op de genderideologie de aandacht voor zijn echte problemen vermindert. Hij roept daarom op tot een heroverweging van het standpunt over ‘genderbevestigende zorg’ op alle regeringsniveaus.

Lhbt-retoriek verergert

De geslachtelijk verminkte man bekritiseert ook de vertegenwoordiger van Brits-Columbia voor Kinderen en Jeugd, Jennifer Charlesworth, en beschuldigt haar van het negeren van oproepen tot actie met betrekking tot sterilisatie in de naam van ‘genderbevestigende zorg’. Hij betoogt dat de huidige retoriek van de ‘transgendergemeenschap’ de problemen verergert en het debat bemoeilijkt.

Stop gedwongen euthanasie

Nederland vs Canada

De criteria voor het Canadese euthanasieprogramma lijken in veel opzichten op die van Nederland, al heeft men daar (nog) geen kindereuthanasie. ‘Uitzichtloos lijden’ geeft ook in het Noord-Amerikaanse land vaak de doorslag. Een groot verschil met Nederland is dat lichamelijk gezonde, jonge mensen met psychische klachten in Canada sneller aan de euthanasiespuit ten prooi vallen. Helaas schuift ook Nederland steeds meer deze kant op. Zoraya ter Beek, een 28-jarige depressieve vrouw wier euthanasiewens volgende week wordt ingewilligd, en Dennis Schouten, voormalig Powned­-verslaggever (eveneens 28) zijn hier tragische voorbeelden van.

Arbitrair

Als de euthanasiewetgeving in Canada zo alarmerend ruim is, waarom is het verzoek van Cardinal dan afgewezen? Een 23-jarige diabetespatiënt die depressief was omdat hij geen vriendin kon krijgen kwam onder dezelfde regeling namelijk wél in aanmerking. Het heeft er alle schijn van dat er ideologische motieven achter zitten. Een ‘transgender’ die een doodswens heeft na zijn geslachtsverminking straalt negatief af op de genderideologen. Het zou bevestigen wat iedereen met gezond verstand al weet: je kunt niet zomaar van ‘geslacht veranderen’. Het lichaam is namelijk niet het probleem. Dat is de misleide overtuiging van iemand die denkt in het verkeerde lichaam te zitten.

Laatst bijgewerkt: 8 april 2024 07:00

Doneer