Hoe de Canadese regering grof geld verdient aan euthanasie

Hoe de Canadese regering grof geld verdient aan euthanasie

THEMA'S:

’Ben je depressief, lijd je aan diabetes en heb je geen vriendin? Dan ben jij degene die we zoeken voor deze ‘behandeling’ die al je problemen oplost!’ Kiano was zo’n iemand. Het protest van zijn familie ten spijt, werd de 23-jarige Canadees geëuthanaseerd. Sinds de euthanasiewet daar is verruimd, is hij een van de velen die geëuthanaseerd is door de Trudeau-regering. In het geseculariseerde land kan deze vorm van eugenetica op steeds meer steun rekenen.

Alle remmen los

Sinds de legalisering van kindereuthanasie is Nederland het internationale paradepaardje van de euthanasiasten. Echter, ons land is inmiddels ingehaald door Canada. Daar is euthanasie voor kinderen weliswaar verboden, maar vanaf 18 jaar gaan alle remmen los. Elke volwassene kan in aanmerking komen voor de ‘medische hulp om te sterven’, vaak afgekort als ‘MaiD’ (Medical assistance in Dying). Veel ouderen, daklozen en getraumatiseerde veteranen zijn sindsdien geëuthanaseerd. Anders dan in Nederland is het euthanasiebeleid in Canada niet zo strak geregeld met een commissie die een verzoek evalueert. Volgens dokter Stefanie Green – zelf fervent euthanasievoorstander en -uitvoerder – is het enige vereiste criterium voor euthanasie in Canada “dat de patiënt onderweg is naar zijn natuurlijke dood.” Dit ‘criterium’ omschrijft in principe dus iedere sterveling. Deze eis wordt volgens de arts dan ook “flexibel toegepast”. Inmiddels is zelfs deze laatste beperking opgeheven.

MAID in Canada

Sinds de legalisering van euthanasie in Canada is het aantal uitgevoerde zelfmoordverzoeken drastisch gestegen.

Opheffingsuitverkoop door euthanasie

Net zoals in veel andere landen is er een lange wachtlijst voor transplantatieorganen. Donororganen zijn doorgaans erg schaars. Toen dit tekort in Canada erg nijpend werd, trad de nieuwe euthanasiewet in werking. Dat de timing niet toevallig is, blijkt wel uit mediaberichten van destijds. De Ottowa Citizen kopte op 6 januari 2020: “Medisch-geassisteerde sterfgevallen geven een impuls voor orgaandonatie in Ontario.” Organen uit geëuthanaseerde mensen zijn vaak goed bruikbaar omdat ze meteen na het sterven geoogst kunnen worden. Daarnaast is het lichaam nog niet (zover) afgetakeld zodat de organen van hogere kwaliteit zijn. Het is niet toevallig dat vrij snel na het verruimen van euthanasiewet Canada de wereldleider werd in orgaanroof. Volgens de American Journal of Transplantation is Canada verantwoordelijk voor bijna de helft van alle orgaanoogst van euthanasieslachtoffers. Wat China doet bij gevangenen – hen doden voor hun organen, doet het Trudeau-regime met daklozen en andere zwakkeren van de samenleving.

Lees ook: Is verplichte massale zelfmoord voor ouderen de toekomst?

Euthanasie laat de kassa rinkelen

Een groot deel van de Canadese bevolking staat achter dit extreme euthanasiebeleid. Volgens een recente peiling vindt 25% namelijk dat armen en daklozen in aanmerking zouden moeten komen voor euthanasie. Ook vindt bijna de helft dat het hebben van psychische problemen een geldige reden is. Daarnaast scheelt het de belastingbetaler ook een heleboel geld om niet de zorg voor zieke mensen te hoeven betalen. Euthanasie is een goedkope ‘oplossing’ die openlijk wordt verdedigd als in het belang van de samenleving. Maar het schéélt niet alleen geld, particuliere bedrijven verdienen er nu ook geld aan. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale mooie ruimtes ingericht in mortuaria waar mensen tegen betaling geëuthanaseerd kunnen worden om niet in het ziekenhuis of thuis te hoeven sterven.

“Ongeneeslijke persoonlijkheidsstoornis”

Canada is een sterk geseculariseerd land. Het is daarom niet vreemd dat de regering de rol van God claimt als ultiem gezag over leven en dood. Op sociale media neemt MaiD cultische vormen aan. Vooral op TikTok zijn er veel jongvolwassenen met duidelijk psychische problemen die verheerlijkend spreken over hun eigen euthanasiefantasieën. Een jongedame met honderdduizenden volgers spreekt daar openlijk over haar verlangen om geëuthanaseerd te worden. Naar eigen zeggen lijdt ze aan een chronische ziekte en drie “ongeneeslijke persoonlijkheidsstoornissen”. Vooral deze groep kwetsbare mensen dreigt ten prooi te vallen aan de euthanasiespuit.

STI WhatsApp-banner

Eugenetica steekt weer de kop op

In Canada is 20% van de bevolking gediagnostiseerd met een of meerdere ‘psychische stoornissen.’ Conservatief nieuwscommentator Matt Walsh van The Daily Wire merkt op dat zelfmoord nu als een ‘behandeling’ voor psychische problemen dreigt te worden. “Vroeger ging je naar een therapeut om te voorkómen dat je zelfmoord ging plegen, in Canada kan dat binnenkort juist de andere kant op gaan.” Bij euthanasie schrijven dokters ‘de dood’ voor als een behandeling, dus het totaal tegenovergestelde van waar zij voor aangesteld zijn. Volgens Walsh is euthanasie een kankergezwel dat altijd blijft groeien. “Het begon met de terminaal zieken en vrij snel wordt het euthanasie voor 19-jarige meiden met persoonlijkheidsstoornissen. Dit is onvermijdelijk.” Hij vraagt zich af hoe lang het duurt voor het voor bepaalde groepen een ‘verplichte behandeling’ zal zijn.

Laatst bijgewerkt: 23 juni 2023 09:49

Doneer