Rutgers, VBOK, Van der Staaij (SGP) kruisen degens op 26 september

Rutgers, VBOK, Van der Staaij (SGP) kruisen degens op 26 september

THEMA'S:

Uit recent onderzoek van Rutgers, Kenniscentrum seksualiteit, blijkt dat de opvatting ‘abortus is moord’ ook buiten religieuze groeperingen gangbaar is. Er groeit een generatie op die de strijd voor het recht op abortus niet heeft meegemaakt en zich zelf een mening vormt. Hoe ziet de discussie rond abortus er nu uit? Wat zijn nu de standpunten en argumenten die voor- en tegenstanders gebruiken? Het Nederlands Dagblad en de VBOK organiseren hierover op maandagavond 26 september een debatavond in de Gerfkamer van de St Joriskerk in Amersfoort.

Aan tafel zitten Ineke van der Vlugt, programma-coördinator Anticonceptie en Abortus bij Rutgers, Marjan Haak (voorzitter VBOK), Charlotte Lockefeer (Teldersstichting VVD), Kees van der Staaij (Fractievoorzitter SGP Tweede Kamer). Ook is deze avond het verhaal van tienermoeder Anne Alles te horen. Ze vertelt hoe ze ooit een abortus overwoog, maar uiteindelijk toch een andere keus maakte. Gespreksleider van deze avond is André Zwartbol (redacteur Nederlands Dagblad).

De avond begint om 20.00 uur. Ontvangst met koffie vanaf 19.30 uur in De Gerfkamer van de Joriskerk is aan de Hof 1 in Amersfoort of via de achteringang van de kerk aan de Groenmarkt.

unborn-baby-imageStirezo-bestuursleden en vrijwilligers gaan sowieso naar dit debat. U ook? Een goede gelegenheid om kennis te nemen van hoe abortusvoorstanders en pro-lifers aankijken tegen abortus in Nederland. Uiteraard ook een goede gelegenheid voor ons pro-lifers om elkaar te ontmoeten!

Laatst bijgewerkt: 9 juni 2021 15:33

Doneer