Twee kanten van Duitsland botsen tijdens de Mars voor het Leven 2023

Twee kanten van Duitsland botsen tijdens de Mars voor het Leven 2023

THEMA'S:

Vrijwilligers van TFP Student Action Europe namen deel aan de Mars voor het Leven in Keulen, Duitsland. Dit jaar vond de Duitse Mars voor het Leven voor het eerst gelijktijdig plaats in Berlijn en Keulen. Volgens de organisatoren namen meer dan 4.000 mensen deel aan deze editie.

Pro-lifers laten zich niet intimideren

Keulen staat bekend als een stad die gedomineerd wordt door links en moreel verval. Voor de eerste keer vond daar dit jaar de Mars voor het Leven plaats. Als reactie verenigden pro-abortus bewegingen uit heel Duitsland zich om de mars “koste wat kost te verstoren en te voorkomen”, zoals een van de openbare oproepen op activistische websites het formuleerde. Hoewel ze erin slaagden om een deel van de marsroute te blokkeren – hoofdzakelijk veroorzaakt door passief politieoptreden – slaagden ze er niet in om de geesten van de verdedigers van het recht op onschuldig menselijk leven te ontmoedigen. Integendeel. Hoe meer ze zich ertegen verzetten, hoe meer de duizenden deelnemers, waarvan de overgrote meerderheid jong, ontstoken raakten.

Kluster 1

Een nobel en religieus doel vertegenwoordigen

Onze deelname concentreerde zich dit jaar op het herdenken van iets fundamenteels in de strijd voor het recht op leven. Meer dan alleen de levens van ongeboren baby's, komen mensen samen om de onderliggende morele principes en bovenal de zaak van God te verdedigen. Een van de belangrijkste voordelen van vandaag was dat het de vijanden en heel Duitsland duidelijk maakten hoe extreem vastberaden deze nieuwe generatie pro-lifers is.

‘Gods aanwezigheid draagt ons’

De mars van vandaag werd gekenmerkt door het ononderbroken bidden van de rozenkrans en vele andere christelijke devoties en symbolen. Naast het belang van de mars in de politieke en culturele strijd om onschuldig leven te verdedigen, zijn deze gebeden een belangrijk en beslissend appèl aan de Allerhoogste, vragend om Zijn aanwezigheid. Op deze manier voelen veel deelnemers aan het evenement de Goddelijke Genade en Aanwezigheid die hen aanmoedigt om door te gaan met de mars ondanks alle tegenslagen. Er is geen andere manier om de volharding en vasthoudendheid van de pro-life beweging te verklaren dan door deze Goddelijke actie.

Kluster 2

Links voelt en vreest deze actie ook, wat duidelijk werd in de haat die ze toonden tegen ons gebed met een regen van beledigingen, godslasteringen en obsceniteiten. Twee kanten van Duitsland waren in open conflict tijdens de mars. Welke zal zegevieren?

Dit artikel verscheen eerder op tfpstudentactioneurope.org

Laatst bijgewerkt: 18 september 2023 10:59

Doneer