Zuster Deirdre Byrne: strijd in staat van genade om "gemakkelijker Gods wil te zien"

Zuster Deirdre Byrne. Bron afbeelding: YouTube / EWTN.

Zuster Deirdre Byrne: strijd in staat van genade om "gemakkelijker Gods wil te zien"

THEMA'S:

Een religieuze zuster en voormalig kolonel van het Amerikaanse leger, bekend om haar moedige pro-life getuigenis, roept christenen op om de strijd voor het leven beter te onderscheiden en te vechten door in een staat van genade te blijven. "Door in de staat van genade te zijn, kunnen we des te gemakkelijker Gods wil voor ons zien als pro-life strijders, voor het heil van alle zielen. Als we niet in staat van genade zijn, is het alsof onze lens bevuild is, ze zijn vuil."

Het voorbeeld van Jeanne d'Arc

Zuster Deirdre Byrne, POSC, vermaande de luisteraars van het TFP Washington Bureau op zaterdag om het voorbeeld van de heilige Jeanne d'Arc te volgen, die er een hoge prioriteit aan gaf om ervoor te zorgen dat haar soldaten "zuiver bleven, wat betekent dat ze in een staat van genade moeten zijn", zei ze. De zuster vertelde hoe Jeanne voor haar soldaten "de biecht en de Heilige Communie" regelde en dat ze "geen vriendinnen" voor hen wilde "voor het geval ze in de strijd sneuvelden en dat zwaard in hun borst ging... Jeanne zou het gevoel hebben dat haar soldaten naar onze Heer waren gegaan." Op de vraag van een Britse Kerkjurist of zij in staat van genade was, in een poging haar in gebreke te stellen, antwoordde Jeanne: "Heer, als ik in staat van genade ben, houd me daar dan alstublieft. En Heer, als ik niet in staat van genade ben, zet me er dan alstublieft in," zei zuster Deirdre.

STI WhatsApp-banner

Eerst je eigen zuurstofmasker op

Zuster Deirdre onderstreepte het belang van het streven naar deze zuiverheid van de ziel "voordat we anderen helpen", en vergeleek de redenen hiervoor met die welke luchtvaartmaatschappijen gebruiken om mensen te adviseren eerst hun eigen zuurstofmasker op te zetten. Ze vertelde hoe ze, toen ze dit advies voor het eerst hoorde van een stewardess, dacht dat het "een beetje egoïstisch" was, maar zich vervolgens realiseerde dat het "het belangrijkste is wat je kunt doen", want "dan kun je alle anderen helpen omdat je kunt ademen".

Staat van genade

"Dat is vergelijkbaar met ons geestelijk leven. Ook moeten we heiligheid zoeken met nederigheid," ging ze verder. "Door in de staat van genade te zijn, kunnen we gemakkelijker Gods wil voor ons zien als strijders voor het leven, voor het heil van alle zielen. Als we niet in staat van genade zijn. Het is alsof onze lens bevuild is, ze zijn vuil. En dat is waar we als een dolle naar de biecht gaan en onze Heer om absolutie vragen via persona Christi," zei zuster Deirdre, verwijzend naar de priester die handelt in de persoon van Christus.

Lees ook: ‘Ik kreeg een uitnodiging voor zijn eigen begrafenis. Het zou een groot feest worden’

Moederschoot is Satans slagveld

Zuster Deirdre, die vooral bekend is door haar knock-out pro-life toespraak op de Republikeinse Nationale Conventie van 2020, beschreef de kwestie van abortus als "ground zero", waaruit andere moderne kwaden voortvloeien. "De vernietiging van menselijk leven in de moederschoot is Satans slagveld, het is Satans ground zero... die de deur opent... naar ander kwaad, als een kabbelend effect van een steen op een heel stil meer." De zuster vervolgde: "Dus wat is die rimpeling? Dat is transgender ideologie, anticonceptie, de vernietiging van gezinnen, vaderloze gezinnen, euthanasie, de productie van zogenaamde vaccins die gebruikt worden door onschuldige kinderen die geaborteerd zijn," zei ze.

Inzamelingsacties voor late abortussen

Ze wees er eerder in haar toespraak op dat Roe v. Wade niet alleen de levens heeft "verscheurd" van de "meer dan 50 miljoen zielen" die door abortus zijn gedood, maar ook van "100 miljoen andere zielen" - de moeders en vaders van de baby's, "die dodelijke keuzes hebben gemaakt, letterlijk dodelijke keuzes". Ondanks de omverwerping van Roe v. Wade, "is de strijd om alle levens te redden niet voorbij", zei zuster Deirdre, "maar hebben we een nieuw hoofdstuk. Het is op staatsniveau. Het is nog steeds een strijd om harten te veranderen, één ziel per keer." Bijvoorbeeld, in haar gebied in D.C. zijn er nog steeds aborteurs die "mensen invliegen" en "inzamelingsacties houden" om mensen in staat te stellen een derde trimester abortus te ondergaan.

Lees ook: Tien redenen waarom abortus kwaadaardig is

Waarom wil links zo graag kinderen dood hebben?

"We hebben veel werk te doen om het leven te verdedigen omdat we momenteel de meest pro-abortus president in onze geschiedenis hebben," vervolgde ze. Zuster Deirdre citeerde pater Ed Meeks, die "het afgelopen oktober zo mooi verwoordde": "Zij en hun partij hebben de oorlog verklaard aan de ongeborenen. En voor degenen die spreken of het leven van de ongeborenen en hun moeders verdedigen, zijn zij, links, eindeloos bezig om abortus toegankelijk te maken tot aan het einde van het derde trimester. Wat is hun motivatie?" zei pater Meeks.

Abortus is het demonisch sacrament van links

Pater Meeks vervolgde: "Het is een demonisch geïnspireerde obsessie die abortus niet alleen ziet als een noodzakelijk kwaad, maar echt als iets begeerlijks, bijna [een] demonisch sacrament van links, dat, na het beëindigen van Roe v. Wade, heeft geleid tot het vandalisme van zwangerschapscentra in de hele Verenigde Staten, waarbij zelfs pro-lifers het doelwit werden van invallen in hun huizen door agenten van de FBI in de vroege ochtend."

Help zuster Monja met een gift

Abortuspil

Zuster Deirdre wees er ook op dat pro-lifers nog steeds moeten vechten tegen het voorschrijven van abortuspillen, die nu op afstand verstrekt worden (telegeneeskunde). "Deze pil kan alleen gegeven worden in het eerste trimester. Ik weet niet hoe je dat via telegeneeskunde kunt zeggen. Dit is niet alleen gevaarlijk. Dit is wanpraktijk," zei ze.

'De hel is echt'

"Deze strijd waar we nu voor staan is niet tussen Republikeinen, Democraten, conservatieven of liberalen, rechts of links. Nee. Deze strijd is [tussen] Onze Lieve Heer en de boze, de duivel," vervolgde ze. Zuster Deirdre adviseerde haar luisteraars: "Maak het je dagelijkse missie om in een staat van genade te verkeren, zodat je Christus duidelijker kunt horen en jezelf en je naasten kunt voorbereiden op ons uiteindelijke doel, namelijk de eeuwigheid in de hemel." Tot slot: "Zoals ik altijd zeg, ik ben niet alleen pro-leven, ik ben pro-eeuwig leven. Ik wil dat iedereen bij ons is, maar niet iedereen gaat mee. Er is een hel. Die is echt. Dat willen we niet. We willen het geloof onderwijzen en mensen dichter bij Christus brengen."

Dit artikel verscheen eerder op LifeSiteNews.

Bestel Catechismus tegen abortus

Laatst bijgewerkt: 30 november 2023 10:26

Doneer