6 'goede doelen' waarvan je niet verwacht dat ze abortus promoten

THEMA'S:

Nederlanders geven veel aan goede doelen. Een Nederlands huishouden geeft per jaar gemiddeld 225 euro aan liefdadigheid. Daarmee behoren we tot de top van Europa. Er zijn echter nogal wat goede doelen die slechte dingen doen met je geld. Die meebetalen aan de promotie van het doden van ongeboren kinderen. Wij deden onderzoek en stuitten op vijf 'goede doelen' die abortus steunen.

Amnesty International

Veel katholieke parochies doen mee aan acties voor Amnesty International, zonder te weten dat de organisatie in veel landen lobbyt voor de legalisering van abortus. Dieptepunt: een reclamespotje dat Amnesty in Ierland heeft uitgezonden. Het toont een christelijk kruis, terwijl een stem spreekt over "een wreed spook" dat "blindelings lijden en zelfs de dood" brengt. Een duidelijke insinuatie: de christelijke bescherming van het ongeboren leven heeft lijden en de dood gebracht.

Cordaid

"Cordaid is een katholieke ontwikkelingsorganisatie", aldus de website van de organisatie. Je zou dan denken dat Cordaid zich verre houdt van abortus, integendeel dat het zich juist inzet voor het redden van ongeboren kinderen in ontwikkelingslanden! Niets van dat. Cordaid heeft de afgelopen jaren Rutgers Stichting financieel gesteund. Rutgers Stichting is onderdeel van Planned Parenthood, dat organen van geaborteerde kinderen doorverkoopt en abortus exporteert naar Afrika en Azië.

Bron: Jaarverslag Rutgers Stichting 2011

Cordaid organiseerde ook in 2015 een bijeenkomst over het verhogen van toegang tot abortus. Pas toen Katholiek Nieuwsblad erover berichtte, trok de organisatie zich in allerijl terug.

Nationale Postcode Loterij

Nog een liefdadigheidsorganisatie in het rijtje donateurs van de Rutgers Stichting (zie boven, middelste rij). Veel mensen kopen loten bij de Nationale Postcode Loterij omdat een deel van de opbrengst naar goede doelen gaat. Onder 'goede doelen' schaart NPL kennelijk het vermoorden van ongeboren kinderen.

Amref Flying Doctors

Wie protestants-christelijk onderwijs heeft genoten, zal waarschijnlijk bekend zijn met Amref Flying Doctors. Deze organisatie doet vaak een beroep op christelijke scholen om geld op te halen. Het geld dat de christelijke kinderen ophalen wordt onder meer gebruikt voor de pro-abortuslobby bij christelijke leider in Afrika.

Bron: amref.nl

Kinderpostzegels

Nederlandse kinderen inschakelen voor de promotie van het doden van Afrikaanse kinderen, waar zien we dat nog meer? Bij Stichting Kinderpostzegels Nederland. Ook deze organisatie is een trouwe donateur van Rutgers Stichting.

Bron: Jaarverslag Rutgers Stichting 2011

Rode Kruis

Van alle 'goede doelen' gaat Rode Kruis het verst: de organisatie zegt expliciet abortus te plegen.

Bron: rodekruis.nl

Stuk voor stuk zijn deze 'goede doelen' organisaties die pretenderen de wereld een betere plek te maken. Ondertussen werken ze mee aan de verspreiding van kindermoord. Daarbij schamen ze zich niet om argeloze christenen en zelfs jonge kinderen in te zetten.

Ons advies: geef aan zulke organisaties geen enkele cent!

Maak echt het verschil voor de ongeboren kinderen, door deel te nemen aan de verkiezingsactie van Stirezo. Bestel kaarten en stuur die op aan politici, zodat die zich helder uitspreken over de bescherming van de ongeboren kinderen!

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 16:55

Doneer