Canadese vrouw neemt tatoeage: “Euthanaseer mij niet”

Christine Nagel. Screenshot van YouTube.

Canadese vrouw neemt tatoeage: “Euthanaseer mij niet”

THEMA'S:

Canada steekt Nederland naar de kroon in de liberalisering van euthanasie. De 81-jarige Christine Nagel neemt drastische maatregelen om te voorkomen dat zij om het leven wordt gebracht. De Canadese heeft de woorden “Don’t Euthanize Me” (“Euthanaseer mij niet”) op haar bovenarm laten tatoeëren.

"Menselijk leven is een geschenk van God"

Tatoeages zijn van oudsher voor zeelieden, bajesklanten en ander ruig volk. Als dame heeft Christine Nagel dan ook een sterke afkeer voor de blauwe inkt. Toch ziet zij zich genoodzaakt om een tatoeage te nemen: "Omdat de regering een wetsvoorstel heeft aangenomen dat een manier is om menselijk leven uit te roeien", aldus Nagel. "Maar menselijk leven is een geschenk van God. Wij beslissen niet wanneer het begint; net zo min beslissen wij wanneer het eindigt."

Zelfmoordpoging

Euthanasie betekent letterlijk “de goede dood”. Het is een eufemisme voor geassisteerde zelfmoord. Nagel is daar niet geheel onbekend mee. Zij werd ernstig mishandeld door haar echtgenoot. Een zelfmoordpoging brak zij net op tijd af, omdat ze besefte wat dit voor haar kinderen zou betekenen “en hoe verkeerd het was. Toen heb ik hulp gekregen.”

Lees ook: Tweede Kamerverkiezingen: dit vinden partijen van (kinder)euthanasie

Lijden weerhoudt ons niet van de hemel

“Ik wil niet mechanisch in leven gehouden worden,” zegt de kwieke dame, “maar ik wil wel op een natuurlijke manier sterven omdat lijden ons er niet van weerhoudt om onze race naar de hemel voort te zetten.” Deze christelijke opvatting van lijden als weg naar God staat lijnrecht tegenover de seculier-liberale opvatting waarin een leven met lijden betekenisloos is.

Onder druk gezet om euthanasie te kiezen

Veel seculier-liberalen nemen Nagels tatoeage niet serieus. Maar wie pro-life is en de opmars van euthanasie onder ogen ziet, bereidt zich maar beter voor. In Nederland gebeurt het al dat artsen familieleden en zelfs patiënten onder druk zetten om akkoord te gaan met euthanasie, zogenaamd omdat hun lijden uitzichtloos is. Tenminste een schriftelijke verklaring op zak hebben (“Ik ben een christen. Onder geen beding ga ik akkoord met euthanasie”) kan verstandig zijn, vooral voor wie ouder en zwakker is.

Lees ook: Heftig: Vrouw wil niet dood, wordt onder dwang geëuthanaseerd

Laatst bijgewerkt: 31 oktober 2023 14:34

Doneer