Eerste Kamer stemt voor abortuspil bij de huisarts
Een zwarte dag voor het ongeboren kind in Nederland: de abortuspil kan in de toekomst verstrekt worden door de huisarts. De Eerste Kamer stemt in met dit wetsvoorstel. Na de afschaffing van de wettelijke bedenktermijn wordt de drempel voor abortus wéér verlaagd.
Huisartsen niet happig
Binnenkort is de omstreden abortuspil ‘gewoon’ bij de huisarts verkrijgbaar. 61 van de 75 Senatoren steunden dit wetsvoorstel van PvdA, GroenLinks, D66 en VVD. Nadat huisartsen verplichte ‘bijscholing’ hebben gehad mogen zij dit dodelijk middel voorschrijven aan moeders van ongeboren kinderen tot negen weken. Huisartsen worden niet verplicht om deze pillen te verstrekken. "Veel (overbelaste) huisartsen zijn niet zo happig op het verstrekken van de abortuspil", schreef de Volkskrant in september.
CDA verraadt zijn christelijke wortels
Het is weinig verrassend dat pro-abortus partijen als GroenLinks en D66 dit voorstel steunen. Tragischer is het dat ook het CDA deze gruwelijke anti-kinderwet heeft goedgekeurd. Helaas past dit in het recente antichristelijke patroon van de christendemocraten. Afgelopen zomer pleitten ze al voor het ‘kweken’ van embryo’s voor medisch onderzoek. Daarvoor stemden meerdere CDA-Kamerleden ook al voor het afschaffen van de verplichte bedenktermijn, een wet die de partij in de jaren 1980 nota bene zelf heeft gemaakt.
Geen ‘onschuldig pilletje’
In de media wordt de abortuspil – wat in werkelijkheid een set van vijf pillen is – gepresenteerd als een snelle, makkelijke en veilige ‘oplossing’ voor een ongewenste zwangerschap. Bij hoofdpijn neem je een paracetamol, bij een ongewenste zwangerschap een abortuspil. Dit is echter zeer misleidend. Veel vrouwen ervaren helse pijnen en hebben achteraf psychische klachten. Deze chemische cocktail van Mifepristone en Misoprostol zorgt in het buitenland al jaren voor ernstige complicaties. Moeders belanden in het ziekenhuis met heftige krampen en bloedingen. De abortuspil is dus allerminst veilig voor vrouwen. Voor ongeboren kinderen is het uiteraard zeer dodelijk.
Lees ook: Linkse studente sterft aan ‘veilige’ abortuspil
Fastfood-abortus
De brede verstrekking van de abortuspil past, samen met het afschaffen van de bedenktermijn, in een 'fastfood-isering' van abortus. Je stapt in de auto, rijdt naar een centrum, laat de abortus plegen, rijdt terug en zit dezelfde middag weer op de bank. Het grote kwaad van abortus wordt hierdoor als iets lichtvaardigs behandeld en de zondigheid ervan verdoezeld. Dit neemt echter niet weg dat het hier gaat om het opzettelijk doden van een ongeboren kindje, dat door God geschapen is. Vanaf drie weken klopt het hartje al, en met negen weken heeft hij of zij de grootte van een druif.
‘Vooral niet over nadenken!’
Het is precies deze werkelijkheid die de abortusvoorstanders proberen te maskeren. Want zij weten – net als wij – dat het bezoek aan een abortuscentrum, waar zij mogelijk oog in oog komen te staan met pro-life wakers, kan zorgen dat kwetsbare vrouwen tot inkeer komen. Door de abortuspil kan dit bezoek omzeild worden. Omdat de abortusvoorstanders weten dat de waarheid hun agenda dwarsboomt, zetten ze alles op alles om kwetsbare moeders af te schermen tegen dit levensreddende getuigenis.
PVV stemt tegen
Een lichtpunt is dat de linkse partijen die deze abortuspil-wet hebben doorgedrukt, er in de peilingen niet best voor staan. VVD en D66, samen goed voor 58 zetels bij de verkiezingen van 2021, staan nu op 32. Het CDA is in vrije val: van 15 naar 5 zetels. De PVV stijgt daarentegen van 17 naar 20 zetels. De partij van Geert Wilders, van oudsher niet bepaald uitgesproken op medisch-ethisch vlak, heeft tegen de abortuspil-wet gestemd. De PVV kan in de provinciale verkiezingen van 2023 de grootste worden. Als de Provinciale Staten dan de Senaat aanwijst, is er een goede kans dat een pro-abortusmeerderheid is verdwenen.
Laatst bijgewerkt: 7 december 2022 15:14