Dit is wat er gebeurt als je de abortuspil slikt

De abortuspil is niet veilig en pijnloos.

Dit is wat er gebeurt als je de abortuspil slikt

De abortuspil is in opmars. Wat niet verteld wordt, is de gruwelijke marteling die de abortuspil op je lichaam loslaat.

'Ongemak met uurtje voorbij'

Een anonieme vrouw vertelt erover in online magazine VICE. Omdat ze een zuigcurettage te eng vond, koos ze voor de abortuspil. De medewerker van de abortuskliniek nam haar angst weg, door te vertellen dat ze hooguit een heftige menstruatiekramp zou krijgen. Het ongemak zou met een uurtje voorbij zijn.

'Overgeven van pijn'

De vrouw vertelt: "De pijn die ik voelde leek in de verste verte niet op ongesteldheidskrampen, het was zoveel erger. De enige overeenkomst was dat het pijn deed op dezelfde plek, maar daar houdt de vergelijking op. Het voelde als een spier die na het sporten compleet samentrekt, maar dan veel erger en in het diepste van je lichaam. Naast bloed verloor ik ook bloedklodders, en ik kreeg ontzettende diarree. Vervolgens begon ik ook nog over te geven van de pijn."

"Totale naarheid"

De marteling was zo gruwelijk, dat de vrouw geloofde dat zij dood zou gaan. "Ik was compleet overweldigd door de fysieke en emotionele pijn, en de totale naarheid van de hele situatie. Ik kon het niet meer opbrengen om overeind te zitten."

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

"Strompelde naar bed"

Na drie kwartier die voelden als een eeuwigheid, was de ergste pijn voorbij. "Ik strompelde naar bed en ging in foetushouding liggen, tot het me lukte om eindelijk in slaap te vallen. Ik kan oprecht zeggen dat dit het ergste is dat ik in mijn leven heb meegemaakt."

"Schokkende ervaring"

In de abortuskliniek was de vrouw verteld dat "het" (lees: het kind) zo klein als een rijstkorrel was. Om maar aan te geven hoe 'onbenullig' zo'n zwangerschapsafbreking is. Maar toen het vruchtzakje eruit kwam, was dat voor haar een "schokkende ervaring".

Verloren dochter

Daarna ging het bergafwaarts. De vrouw raakte aan de drank, haar relatie met de vader van het ongeboren kind strandde. Steun bij haar ouders heeft ze niet gezocht, want zij denkt dat hun christelijk geloof het steunen uitsluit. Heel jammer. Een van de krachtigste beelden van het christendom is de terugkeer van de verloren zoon tot zijn vader. Hier is geen verstoting, geen veroordeling. Hier is omhelzing: barmhartigheid. Het valt te hopen dat deze verloren dochter, door alle pijn en verdriet heen, de weg naar Gods barmhartigheid zal vinden. En dat haar christelijke ouders haar mogen steunen op weg naar inkeer en genezing.

Lees hier het hele verhaal. Ben jij ongewenst zwanger? Geen paniek! Er is hulp. Aarzel niet contact op te nemen, wij kunnen je helpen. Je hoeft het niet alleen te doen. Telefoonnummer hulplijn: 035 – 621 42 05 (tijdens kantooruren).

Laatst bijgewerkt: 12 december 2023 16:10

Doneer