Hoe abortuslobbyisten van Humanistisch Verbond jarenlang pleitten voor legale seks met kinderen

THEMA'S:

Het Humanistisch Verbond komt veel in het nieuws met acties tegen pro-life hulpverlening bij abortuscentra. Wat tegenwoordig weinig mensen weten, is dat het Verbond een duister verleden heeft van pedoseksueel activisme.

Pedopetitie

In 1979 verspreidde het Humanistisch Verbond een petitie tegen de strafbaarstelling van seks tussen volwassenen en kinderen. Een verbod zou volgens het Verbond “belemmering van de vrijheid” van jongeren betekenen en een bedreiging vormen voor “ouders en andere opvoeders die positief staan tegenover een sexueel contact van hun kinderen.”

'Zelf oplossen'

Het Humanistisch Verbond klaagde in de petitie dat bij “ongewenste toenadering” (lees: seksueel misbruik) strafrechtelijke vervolging een verkeerd middel is. Beter is het om “deze problemen naar eigen goeddunken op te lossen”. Een amper verhuld pleidooi voor doofpotten.

Toen was pedofilie nog heel gewoon: Ruud Lubbers, Hans van Mierlo, Joop den Uyl en Ed Nijpels bij het veertigjarig jubileum van het Humanistisch Verbond (1986).


Homogroep COC

De petitie werd ook ondertekend door de homolobbygroepen Rutgers en het COC en de politieke partijen PvdA en D66. Voor deze organisaties waren pedoseksualiteit, homoseksualiteit en abortus onderdelen van dezelfde agenda van seksuele bevrijding.

Herhaald pleidooi

Het pedo-pleidooi van Humanistisch Verbond was geen eenmalige uitglijder. De humanisten herhaalden in 1987 hun pleidooi, samen met het COC. In 1998 beweerde HV-voorzitster Marian Verkerk dat er "pedofiel contact" is die "geen schade heeft berokkend aan kinderen". In 2011 pleitte HV-lid Joop Hippe in Trouw voor een “tweede kans” voor een gemeenteraadslid dat veroordeeld was voor bezit van kinderporno.

Pedofiel uitnodigen

Nog maar in 2015 nodigde het Verbond een pedofiel uit om te praten over zijn gevoelens. Deze Mark "voelt zich aangetrokken tot jonge jongens". De HV-website beloofde "een avond met diepgang". Het is alsof de SP een ouderwetse communist uitnodigt om te praten over zijn gevoelens voor het opsluiten en martelen van kapitalisten in goelags. Het zou laten zien dat er met het foute verleden nog helemaal niet afgerekend is.

Nooit gedistantieerd

Voor zover bekend heeft Humanistisch Verbond zich nooit gedistantieerd van zijn petitie, waarvan HIER de gehele tekst te lezen is. Evenmin van ander pedoseksueel activisme.

Kinderen zijn gebruiksvoorwerpen

Het pedoactivisme en pro-abortusactivisme staan niet los van elkaar. Ze vloeien voort uit eenzelfde kijk op kinderen. Kinderen zijn in de libertijnse ideologie die het Humanistisch Verbond aanhangt, gebruiksvoorwerpen die naar eigen believen gebruikt kunnen worden. Gezien het humanistisch pedoactivisme behoort seksueel gebruik tot de mogelijkheden. En als kinderen niet bruikbaar zijn, dan laat je ze aborteren.

Stirezo komt op voor de ongeboren kinderen, tegen abortus.
Help onze inzet met een gift!


Laatst bijgewerkt: 30 november 2023 11:44

Doneer