Nieuwe petitie roept Postcode Loterij op subsidie aan abortus te staken

Een dikke rode streep door Postcode Loterij, tot de organisatie stopt met het financieren van abortus.

Nieuwe petitie roept Postcode Loterij op subsidie aan abortus te staken

THEMA'S:

Winnen doe je bij... de Postcode Loterij! Deze reclameslogan klinkt Nederlander bekend in de oren. Maar deze loterij kent een grote verliezer. Niet zozeer de deelnemer die loten koopt en niets wint. De grote verliezer is het ongeboren kind dat met subsidies van Postcode Loterij geaborteerd wordt.

Subsidie aan Rutgers

De abortusfinanciering door Postcode Loterij neemt de vorm aan van subsidie aan Rutgers, de Nederlandse organisatie die het aborteren van ongeboren kinderen propageert. Op de loterijwebsite lezen we wat Rutgers met het geld doet: "In de focuslanden Ethiopië en Kenia, en in nog eens 88 andere landen, worden veilige abortusmiddelen (medicinale abortus en MVA-kits) op grote schaal beschikbaar gemaakt."

2,6 miljoen abortussen

Rutgers en Postcode Loterij melden trots dat ze wel 2,6 miljoen "onveilige abortussen [hebben] voorkomen". Voor de goede orde: dat betekent zeker niet dat 2,6 miljoen keer een kindje het leven gered is door de vrouw te behoeden voor de desastreuze keuze voor abortus. Het betekent wel dat de abortus doorgang heeft gevonden, maar dan met 'veilige' middelen. 'Veilig' voor de vrouw, maar dodelijk voor de kind. Al is dat eerste zelfs niet waar: abortus gaat gepaard met veel lichamelijk én psychisch leed.

Stirezo lanceert petitie

Abortus is moord. Het berooft namelijk een onschuldig mens van het leven. Elk onschuldig mens heeft recht op leven, zo is één van Gods tien geboden: "Gij zult niet doden". Daarom tekent de pro-life campagne Stirezo een ferm protest aan tegen de abortussubsidies door Postcode Loterij. Zet uw handtekening vandaag nog en roep directrice Sigrid van Aken: geen loterijgeld naar abortus!

Meer weten over de financiering van abortus door de Postcode Loterij? Lees ons artikel 'Postcode Loterij: meer ‘veilige' abortus, meer dode Afrikaanse kinderen'.

Laatst bijgewerkt: 25 februari 2022 15:32

Doneer