Abortus daalt met 50% in Texas na ‘hartslagwet’

Abortus daalt met 50% in Texas na ‘hartslagwet’

THEMA'S:

Texas heeft een wet aangenomen die abortus verbiedt zodra het kinderhartje klopt. Dat is meestal zes weken na de verwekking. De wet geldt pas twee maanden, maar leidt nu al tot een halvering van het aantal abortussen.

Helft van het jaar ervoor

Onderzoeksbureau Texas Policy Evaluation Project van de Texaanse universiteit in Austin zet de cijfers op een rij. In september 2020 werden 4.313 kinderen geaborteerd. In september 2021 daalde dit naar 2.164. Net iets meer dan de helft van het jaar ervoor. Nog indrukwekkender is het in een grafiek:

Texashartbeatlaw

Goede stap op weg

Dat er alsnog meer dan tweeduizend kinderen per maand vermoord worden door aborteurs, stemt tot droefheid. Maar de pro-life beweging moet elke overwinning bejubelen en daar God voor danken. Het is een goede stap op weg naar een volledige wettelijke bescherming van ongeboren kinderen, vanaf de verwekking.

Actievoeren werkt

De levensreddende 'hartslagwet' in Texas is de vrucht van decennialang hard werken door pro-lifers: wetgevers, wakers, hulpverleners en andere betrokkenen. En niet te vergeten de religieuzen - broeders en zusters - die in de kloosters bidden voor de ongeboren kinderen. Al deze pro-lifers bewijzen dat aanhoudend actievoeren werkt. Voor Nederlandse pro-lifers de extra motivatie die we nodig hebben!

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

Laatst bijgewerkt: 4 november 2021 17:22

Doneer