Abortus is een gruwelijke ingreep

Abortus is een gruwelijke ingreep

THEMA'S:

Over de details van een daadwerkelijke abortusprocedure tasten veel mensen in het duister. Abortusvoorstanders in de media, de regering en het onderwijs creëren bewust een rookgordijn van misleidende retoriek om de schokkende waarheid te verhullen. Daarom is het belangrijk te kijken naar de meest gangbare methoden om abortus te plegen.

Meer dan een "klompje cellen"

Tienermeisjes wordt bijvoorbeeld geleerd dat abortus niets meer is dan een simpele ingreep om “een klompje cellen” te verwijderen of de “vrucht” weg te halen. Deze retoriek verhult de waarheid, omdat men weet dat veel mensen geschokt zouden zijn als zij wisten wat er echt gebeurt.

Abortuspil (0-10 weken zwanger)

In de vroege zwangerschap kan de abortuspil gebruikt worden. Deze pil verstoort de hormonen, waardoor de baarmoederwand slinkt. Hierdoor raakt de ingenestelde baby, die na 22 dagen al een kloppend hartje heeft, los van de baarmoederwand en sterft door honger. Na enkele dagen wordt misoprostol ingenomen, een stof die kunstmatig weeën opwekt. Het gestorven kindje wordt zo uitgestoten en opgeruimd.

Zuigcurettage (5-13 weken)

De meest voorkomende abortusmethode in Nederland is de zuigcurettage. Dit houdt in dat een speculum de baarmoedermond opent, waarna een buisje in de baarmoedermond wordt gestoken, dat verbonden is aan een apparaat dat tien tot twaalf keer zoveel zuigkracht heeft als een gewone stofzuiger. De baby heeft op dit moment al vingers en teentjes. De botjes zijn echter nog week. Door de grote zuigkracht wordt het lichaam van het kindje aan stukken gereten. De afgerukte armpjes, beentjes, het hoofd en het rompje worden weggezogen. Geregeld blijven er losse ledematen of andere delen van het lichaampje achter in de baarmoeder. De lichaamsdelen worden handmatig verwijderd door met een instrument langs de wanden van de baarmoeder te schrapen.

Dilatatie en evacuatie (13-24 weken zwanger)

Als de baby te groot is om door een buisje te zuigen, en de schedel en botjes al zijn gehard, kan er een andere methode worden toegepast. Bij ‘dilatatie en evacuatie’ wordt de baarmoedermond geopend en het vruchtwater met een buisje weggezogen. Vervolgens dringt de arts met een klem de baarmoeder binnen en rukt de armpjes en beentjes af.

Bron: YouTube

Bron: YouTube

Hoofdje verbrijzeld

Als het lichaampje volledig aan stukken is getrokken en verwijderd, moet alleen het hoofdje nog weggehaald worden. Dit is in dit stadium van de zwangerschap te groot om intact te verwijderen, dus knijpt de aborteur het kinderschedeltje kapot met de klem. Hij weet dat de schedel gekraakt is als er witte vloeistof uit de baarmoedermond komt; dat zijn de hersenen. De verschillende delen worden vervolgens naar buiten gelepeld. Ze belanden op een schaaltje bij elkaar, zodat de aborteur kan zien of hij niets vergeten is.

Gruwelijke dood

Voor het ongeboren kind leidt dilatatie en evacuatie tot een zeer pijnlijke dood. Met 16 weken is het zenuwstelsel namelijk voltooid, maar omdat de pijnregulering nog niet helemaal ontwikkeld is heeft het ongeboren kindje een verhoogde pijngevoeligheid.

Bestel Catechismus tegen abortus

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 12:03

Doneer