Abortuscentrum in Washington in opspraak wegens ‘kindermoord’

De periodes om gewenste, te vroeg geboren kinderen te redden dan wel te aborteren als ze niet gewenst zijn, overlappen elkaar steeds verder. (Foto: Wikimedia)

Abortuscentrum in Washington in opspraak wegens ‘kindermoord’

THEMA'S:

Vijf geaborteerde baby's waarvan de lichaampjes in maart door prolifers zijn ontdekt, hebben opnieuw de vraag doen rijzen of een aborteur in Washington D.C., gespecialiseerd in late abortus, wettelijk gezien geen kindermoord pleegt.

‘Ik zou abortus-overlever niet helpen’

Al jaren geleden gaf Cesare Santangelo, aborteur bij het Surgi Center in Washington, tijdens een undercover onderzoek toe dat hij "waarschijnlijk geen" kind zou helpen dat een abortus overleefde, ook al "zouden we wettelijk verplicht zijn om te helpen".

Dode kinderen in medisch afval

Pro-lifers maakten onlangs op een persconferentie bekend dat ze de stoffelijke resten ontdekt hadden van 110 ongeboren kinderen die in het eerste trimester van de zwangerschap waren geaborteerd. Ze zaten in dozen die ze hadden gekregen van een vrachtwagenchauffeur die medisch afval van Santangelo’s abortuscentrum moest ophalen.

‘Baby’s waren vergevorderd in ontwikkeling’

Naast de lichaampjes van de 110 vroeg geaborteerde kinderen, troffen de pro-lifers van de Progressive Anti-Abortion Uprising (PAAU) in de dozen echter ook vijf kinderen aan die in een laat stadium waren geaborteerd. Volgens PAAU-leider Lauren Handy waren de vijf baby's “vergevorderd in hun ontwikkeling en wijzen de patronen in hun wonden op gewelddadige federale misdaden".

Abortus toegestaan tot aan geboorte

Pro-life en Republikeinse leiders dringen er bij de autoriteiten op aan om te onderzoeken of de kinderen illegaal werden gedood in strijd met het verbod op gedeeltelijke abortus of de wet op de bescherming van levend geboren baby's. In de staat Washington DC mogen ongeboren kinderen worden geaborteerd om welke reden dan ook, tot aan het moment van de geboorte.

Bestel Catechismus tegen abortus

Adverteren voor late abortus

Het Surgi Center in Washington maakt reclame voor abortussen bij "27 plus weken zwangerschap," wat ver voorbij het punt is waarop baby's buiten de baarmoeder levensvatbaar zijn. Dit is niet de eerste keer dat er vragen worden gesteld over mogelijke kindermoord in de faciliteit.

‘Kind beter door toilet spoelen

Bij een eerder undercover onderzoek zei Santangelo dat hij een kind dat abortus overleefde niet zou helpen: ‘Technisch gesproken, weet je, zouden we verplicht zijn om het te helpen. Maar weet je, we zouden dat waarschijnlijk niet doen.” Net zomin als je dat met een terminale kankerpatiënt doet, voegde hij daaraan toe. Een medewerker verklaarde dat je een dergelijk overlevend kind maar beter door het toilet kunt spoelen. (LifeNews/Stirezo)

Laatst bijgewerkt: 8 april 2022 19:57

Doneer