Amerikaans abortusindustrie vreest miljardenverlies

Planned Parenthood investeert een recordbedrag om pro-abortuspolitici te steunen . (Foto: PP-vestiging in St. Paul, Wikimedia Commons)

Amerikaans abortusindustrie vreest miljardenverlies

THEMA'S:

Het besluit van het Amerikaans hooggerechtshof om een vermeend landelijk 'recht' op abortus terug te draaien, heeft de politieke strijd om abortus - het mogen doden van onwelkome ongeboren kinderen - op scherp gezet.

Recordbedrag om politiek te beïnvloeden

De abortusketen Planned Parenthood Federation (PPF), voor wie het doden van ongeboren kinderen en het promoten daarvan een lucratief verdienmodel is, heeft een recordbedrag van 50 miljoen dollar begroot voor de tussentijdse verkiezingen in november. Het lijkt een wanhoopspoging om langs die weg meer pro-abortus Democraten in het parlement krijgen, aldus de pro-life website LifeNews.

Staten mogen weer ongeboren kinderen beschermen

PPF zet dus 5 miljoen dollar extra in, bovenop het vorige record van 45 miljoen dollar voor de verkiezingen van 2020. Net als andere abortusbedrijven lijdt het schade omdat het Amerikaanse Hooggerechtshof in juni in een historische uitspraak Roe v. Wade ongedaan maakte. Nu mogen staten ongeboren kinderen weer tegen abortus beschermen, en meer dan een dozijn staten doen dat ook - en dat brengt de miljardenwinsten van de abortusindustrie in het gedrang.

STI WhatsApp-banner

Abortus moet "doorslaggevend onderwerp" worden

De abortusketen wil daarom grof geld besteden aan de Senaat- en aan de Congres- en gouverneursverkiezingen in negen belangrijke swing states: Arizona, Georgia, Michigan, Minnesota, Nevada, New Hampshire, North Carolina, Pennsylvania en Wisconsin. Met advertenties, deur-aan-deur campagnes en meer, hoopt PPF zes miljoen kiezers ervan te overtuigen dat abortus in november een "doorslaggevend onderwerp" moet worden.

Belastingbetaler draait voor abortus op

PPF zet hoog in. Het lobbyt voor een federaal wetsvoorstel, de Abortion Without Limits Up to Birth Act, die staten dwingt om abortussen te legaliseren die om welke reden dan ook worden uitgevoerd en dat gedurende alle negen maanden van de zwangerschap. Bovendien zou de de belastingbetaler gedwongen worden die te betalen, zou abortus voor geslachtsselectie toegestaan worden, en worden wetten inzake ouderlijke toestemming en geïnformeerde toestemming afgeschaft.

Abortustoerisme naar abortusstaten

Planned Parenthood is de grootste abortusketen in de VS, maar de geruchten over interne problemen nemen toe. De organisatie moet zelfs faciliteiten in abortusstaten sluiten (ook al beweren abortusactivisten dat meer vrouwen als 'abortustoeristes' naar deze staten reizen nu het landelijk recht is vervallen), medewerkers proberen zich in vakbonden te organiseren en beschuldigen de leiding van racisme en zwangerschapsdiscriminatie.

Minister, stop de Nederlandse financiering van buitenlandse abortus!

Handel in organen van geaborteerde kinderen

Het aantal patiënten is de laatste jaren ook gestaag gedaald door talloze meldingen van onethische en illegale activiteiten, waaronder de handel in organen van geaborteerde kinderen, het onbekwaam uitvoeren van abortus waardoor vrouwen om het leven kwamen, het verdoezelen van seksueel misbruik van minderjarigen en nog veel meer.

Jaarverslag: recordwinst door abortusrecord

Momenteel beschermen 14 staten ongeboren baby's door abortussen te beperken of te verbieden. Als gevolg daarvan zijn ongeveer 150.000 ongeboren kinderen gered. PPF heeft meer dan 8 miljoen ongeboren baby's geaborteerd sinds abortus in 1973 in de VS gelegaliseerd werd. Het laatste jaarverslag liet meer dan een miljard dollar aan inkomsten zien en een recordaantal abortussen: 354.871. Dat is ongeveer 40% van alle abortussen in de V.S.

Laatst bijgewerkt: 19 augustus 2022 08:30

Doneer