Amerikaanse pro-lifer opgepakt wegens verdediging kind tegen abortusactivist

Mark Houck is een veelgevraagd spreker over christelijke deugden. (Beeld: YouTube)

Amerikaanse pro-lifer opgepakt wegens verdediging kind tegen abortusactivist

Een bekende pro-life publicist, therapeut en vader van zeven kinderen is slachtoffer geworden van een door het Amerikaanse Ministerie van Justitie aangestuurde SWAT-inval en arrestatie - wegens vermeende overtredingen van de FACE Act - in zijn huis op het platteland, terwijl zijn kinderen "huilend" toekeken.

Draconische straffen

FACE Act staat voor Freedom of Access to Clinic Entrances Act, een wet van pro-abortuspresident Bill Clinton uit 1994 die draconische straffen zet op wie de toegang tot abortuscentra hindert. Deze wet kan gemakkelijk misbruikt worden tegen pro-life wakers.

Mark Houck promoot christelijke deugden

Mark Houck is de oprichter en voorzitter van The King's Men, die genezing bevordert voor slachtoffers van pornoverslaving. Hij promoot christelijke deugden onder mannen in de Verenigde Staten en Europa. Volgens zijn vrouw Ryan-Marie, die sprak met LifeSiteNews, rijdt hij ook elke woensdag twee uur zuidwaarts naar Philadelphia om daar zes tot acht uur lang bij twee verschillende abortuscentra op de stoep te staan.

STI WhatsApp-banner

Gewapende FBI-agenten omsingelden huis

Ryan-Marie, die thuisonderwijs geeft, beschreef hoe het SWAT-team van 25 tot 30 FBI-agenten op vrijdag 23 september ‘s morgens vroeg om 7:05 uur met ongeveer 15 voertuigen hun huis overviel. Nadat ze snel het huis hadden omsingeld met geweren in de aanslag "begonnen ze op de deur te bonzen en te schreeuwen dat we de deur moesten openen."

‘Enorme geweren gericht op Mark’

Voordat ze de deur opende, legde ze uit, probeerde haar man hen te kalmeren door te zeggen: "Alsjeblieft, ik ga de deur openen, maar alsjeblieft, mijn kinderen zijn in het huis. Ik heb zeven baby's in huis. Maar ze bleven maar stampen en schreeuwen," zei ze. Toen hij de deur opende, "hadden ze grote, enorme geweren gericht op Mark en op mij en hielden als het ware het hele huis onder schot," beschreef Ryan-Marie.

Alle kinderen huilden

Toen ze binnenkwamen, bevalen ze de kinderen boven te blijven. "Onze trap is open, dus [de kinderen] stonden allemaal boven aan de trap met uitzicht op de voordeur, en ik stond ook op de trap, naar beneden." "De kinderen huilden allemaal. Het was allemaal heel eng en traumatisch," legde ze uit. LifeSiteNews sprak erover met een woordvoerder van het gezin:


Aanvankelijk geen arrestatiebevel getoond

Na de vraag waarom ze in het huis waren, zeiden de agenten dat ze kwamen om Mark te arresteren. Toen Ryan-Marie naar hun arrestatiebevel vroeg, "zeiden ze dat ze hem zouden meenemen, of ze nu een arrestatiebevel hadden of niet." Toen Ryan-Marie protesteerde en zei dat dit ontvoering is, "je kunt niet zomaar naar iemands huis komen en hem onder bedreiging van een pistool ontvoeren", stemden zij ermee in het arrestatiebevel voor haar uit een van hun voertuigen te halen.

‘FBI agenten schaamden zich’

Op dat moment vroeg Mark haar een sweatshirt en zijn rozenkransen te halen, maar toen ze terugkwam, hadden ze hem al in een voertuig geladen. Ze gaven de eerste pagina van het bevel en zeiden dat ze hem meenamen naar "het federale gebouw in het centrum van Philadelphia". "Nadat ze Mark hadden meegenomen, en de kinderen allemaal schreeuwden dat hij hun beste vriend was, werden ze [de FBI-agenten op haar veranda] een beetje milder. Ik denk dat ze zich realiseerden wat er gebeurde. Of misschien keken ze nu pas naar het bevel," legde Ryan-Marie uit. "Ze keken behoorlijk beschaamd naar wat er zojuist gebeurd was."

Kinderen naar psycholoog

Als gevolg daarvan zei de huismoeder dat haar kinderen "echt verdrietig en overstuur waren. Dus ik heb al contact opgenomen met psychiaters en psychologen om ons hier doorheen te helpen. Ik weet niet echt wat er van komt als je 's morgens bij het ontwaken in je huis wapens op je vader en moeder gericht ziet," klaagde ze.

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

Aangifte was al verworpen

Het bevel beschuldigde Mark van het schenden van de wet op de vrije toegang tot klinieken, vanwege een vermeende "AANVAL OP EEN PATIËNTENBEGELEIDER”. Ryan-Marie verklaarde dat deze aanklacht voortkomt uit een incident dat al door de rechtbank in Philadelphia was verworpen, maar op de een of andere manier werd opgepikt door Merrick Garland's Department of Justice.

Abortusactivist belaagde kind

Bij verschillende gelegenheden toen Mark vorig jaar naar de straatwake ging, nam hij zijn oudste zoon mee, die toen pas 12 was, legde ze uit. Gedurende "weken en weken" sprak een "pro-abortus demonstrant" tegen de jongen en zei "ruwe ... ongepaste en walgelijke dingen," zoals "je vader is een flikker," en andere uitspraken die te vulgair voor haar waren om te herhalen.

‘Mark duwde activist weg van kind’

Herhaaldelijk zei Mark tegen deze pro-abortus man dat hij geen toestemming had om met zijn zoon te praten en dat hij zich daarvan moest onthouden. En "hij bleef het doen en kwam als het ware in de persoonlijke ruimte van [de zoon]" waarbij hij zijn vader obsceen belachelijk maakte. Op dat moment "duwde Mark hem weg van zijn kind, en de man viel achterover." "Hij had geen verwondingen of zo, maar hij probeerde Mark aan te klagen," en de zaak werd aan het begin van de zomer terzijde gelegd.

Bestel Catechismus tegen abortus

Intimidatie pro-lifer past in patroon

Sinds de regering Biden in januari 2021 aan de macht is gekomen, hebben Garlands ministerie van Justitie en de FBI tientallen SWAT-team invallen gedaan die zijn gekarakteriseerd als een politieke "bewapening" van de federale agentschappen tegen pro-lifers, Trump-aanhangers, conservatieve christenen en voorstanders van medische vrijheid.

Pro-lifers vernederd met buitensporig geweld

In maart heeft de FBI 10 pro-life activisten opgepakt, waaronder Joan Andrews Bell, met invallen van SWAT-teams die dienen om de beschuldigden te intimideren en te vernederen door middel van buitensporig geweld. Op een opgedoken video van een van deze invallen is te zien hoe gewapende agenten pro-lifers onder schot houden en hen bevelen hun handen omhoog te doen, op hun knieën te vallen en midden in de nacht achteruit hun voordeur uit te lopen. De pro-lifers zijn respectvol en meegaand.

Pro-lifers vol energie

In reactie op de inval in de woning van Houck vanochtend lijken lokale verdedigers van het ongeboren kind echter niet geïntimideerd, maar juist vol energie te zijn. Naast het sponsoren van een geldinzameling voor deze familie, is er een gebedsbijeenkomst gehouden bij de abortusfaciliteit Philadelphia Women's Center.

Het origineel van dit bewerkte artikel verscheen op LifeSiteNews.

Laatst bijgewerkt: 28 september 2022 10:15

Doneer