Amnesty International misbruikt kerken voor promotie van abortus

THEMA'S:

Deze week is de schrijfmarathon van Amnesty International. Daarbij worden veel kerken ingezet. Wat veel christenen echter niet weten, is dat Amnesty hun steun misbruikt om abortus te promoten.

Leven nemen

Afgelopen zondag naar de kerk geweest? Grote kans dat u bij de uitgang een flyertje kreeg met de oproep om in uw kerk een brief te schrijven voor Amnesty. Veel kerken openen hun deuren voor de schrijfmarathon van de organisatie, zo kun je zien op het kaartje van deelnemende locaties.

En wie wil nu niet het leven redden van dissidenten in dictaturen? Dat is toch waar Amnesty zich op concentreert? Helaas niet meer. Amnesty komt steeds meer op voor een zaak die niet het leven redt maar het juist neemt: abortus.

Kaart met locaties. Zoeken op het woord 'kerk' tussen alle locaties levert 68 hits op. Bron.

Abortusverbod opheffen

Het pressiemiddel van Amnesty International is het geval van Teodora del Carmen Vásquez. Deze vrouw uit El Salvador beviel in 2007 van een doodgeboren kindje en kreeg vervolgens een gevangenisstraf van 30 jaar.

Dit onrecht ontlokte bij Amnesty geen protest uit tegen de rechtsspraak in El Salvador, maar juist protest tegen de wettelijke bescherming van de ongeboren kinderen. In 2016 werd er een heuse briefschrijfactievoor georganiseerd. Amnesty blijft de druk van de brieven ook dit jaar gebruiken. Recent verzochthet El Salvador nog om "het totaalverbod op abortus op te heffen".

Amnesty misbruikt de tragische dood van een ongeboren kind en de onrechtmatige hechtenis van een kwetsbare vrouw, om te pushen voor het 'recht' om kinderen te doden. Daarbij gebruikt het de steun van nietsvermoedende christenen en hun kerken. Het is ongekend cynisch.

Geen geïsoleerd geval

De pro-abortus schrijfactie voor Teodora is geen geïsoleerd geval. Amnesty International ijvert al jaren over de hele wereld voor meer abortus.

Een kijkje op het Twitteraccount van de Nederlandse tak zegt genoeg. Het is oproep na oproep voor legalisering van abortus. Geen amnestie voor de ongeboren kinderen! Het officiële standpunt op de Nederlandse website van Amnesty is glashelder: "Abortus mag niet strafbaar zijn".

Christelijk krui

De pleidooien voor legale abortus worden bij Amnesty vergezeld door een ronduit anti-christelijke boodschap. Neem onderstaande reclame, uitgezonden door Amnesty in Ierland. "Een geest waardt rond in Ierland, brengt blind lijden - zelfs dood - bij de vrouw wier leven het aanraakt", zegt een stem. In beeld een christelijk kruis.

De boodschap: het christelijk geloof brengt lijden en dood bij vrouwen, omdat het moord op ongeboren kinderen niet toestaat. Geen verrassing dat onder de tien personen die Amnesty dit jaar heeft uitgekozen om brieven voor te schrijven, zich geen enkele vervolgde christen bevindt.

Schril contrast

De anti-christelijke boodschap van tegenwoordig staat in schril contrast met de vroegere strijd tegen marteling en politieke vervolging. Deze inzet is terecht beloond met de Nobelprijs voor de Vrede (1977).

De humanitaire inzet heeft Amnesty het imago gegeven van een gewetensvolle organisatie die, verheven boven alle politieke onenigheid, opkomt voor de mensenrechten. Deze reputatie is onverenigbaar met de realiteit van bruut pushen voor legale kindermoord.

Zeg er wat van!

Wie meedoet aan de schrijfacties van Amnesty, verleent medewerking aan de dodelijke zaak van abortus. Dat schrijft Amnesty niet op het flyertje dat je als nietsvermoedende kerkganger in handen gedrukt krijgt. Dat vertelt Amnesty niet aan kerken die uit welgemeend idealisme hun kerkgebouw ter beschikking stellen voor de schrijfactie.

Dus: als je na de kerk zo'n foldertje in je hand gedrukt krijgt, zeg er wat van! Tegen de uitdeler, tegen de voorganger. Christenen moeten te weten komen dat Amnesty International de legalisering van kindermoord bepleit!

⇒ Stirezo komt op voor recht op leven van ongeboren kinderen. Steun ons pro-life werk en help met een donatie!

Laatst bijgewerkt: 9 juni 2021 11:41

Doneer