Besmeuring kantoor SOS Leben

Besmeuring kantoor SOS Leben

THEMA'S:

Het kantoor van SOS LEBEN in Duitsland, zusterorganisatie van Stirezo en ondergebracht bij de Deutsche Vereinigung für eine christliche Kultur (Duitse Vereniging voor een christelijke cultuur), is vannacht besmeurd.

Huisvredebreuk

Bij wijze van ‘ondertekening’ werden ettelijke graffiti gespoten met anarchistisch-feministische symbolen en slogans. De besmeuring vond plaats rond 2.30 uur. De politie heeft de aangifte al ontvangen. De aangerichte schade en huisvredebreuk zijn vastgesteld. Het onderzoek is geopend.

'God is dood'

Een muur van het huis werd compleet roze gemaakt, samen met vensters en betimmering. Op alle drie de buitenmuren werden anarchistisch-feministische graffiti gespoten, met slogans als ´God is dood´ en ´My body, my choice´. Gelukkig werd niemand gewond. “Deze aanval in het duister toont de ware mentaliteit van radicale abortusactivisten”, aldus SOS Leben in een persbericht op de website. “Voor hen tellen waarheid noch argumenten, alleen intimidatie. Maar juist dat zal hun niet lukken.”

SOS Leben laat zich niet intimideren

"Het incident, dat geenszins gebagatelliseerd moet worden, want het is uiteindelijk toch een aanval op de rechtsorde, bevestigt de doeltreffendheid en betekenis van onze acties ter bescherming van het leven van ongeboren kinderen.” “Voor het team van SOS Leven staat vast: we laten ons niet intimideren en we zullen onze strijd voor het leven met nog grotere energie en vreugde voortzetten”, aldus het persbericht. (SOS Leben)

Laatst bijgewerkt: 12 december 2023 16:14

Doneer