'Biden lapt uitspraak Hooggerechtshof over abortus aan de laars'

President Joe Biden blijft proberen abortus van bovenaf door te drukken, ondanks herziening Roe vs. Wade. (Foto: Gage Skidmore via Flickr, CC BY-SA 2.0)

'Biden lapt uitspraak Hooggerechtshof over abortus aan de laars'

THEMA'S:

De staat Texas klaagt de regering Biden aan om nieuwe richtlijnen die ziekenhuizen verplichten onder bepaalde omstandigheden abortussen uit te voeren, zelfs in pro-life staten.

Rechtszaak tegen regering Biden

Texas vindt dat de federale regering probeert "elke eerste hulp in het land om te vormen tot een inloop abortuskliniek". De procureur-generaal van Texas, Ken Paxton, heeft op 14 juli een rechtszaak aangespannen tegen het ministerie van Volksgezondheid (Health and Human Services, HHS) van de regering Biden in de U.S. District Court for the Northern District of Texas.

Regulering abortus terug naar de staten

De rechtszaak is gericht tegen de richtlijnen van de HHS die werden gepubliceerd enkele weken nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof vorige maand Roe v. Wade nietig verklaarde in de zaak Dobbs v. Jackson Women's Health Organization, waardoor een einde kwam aan het federale ‘recht op abortus’ en het recht om abortus te reguleren weer bij de staten kwam te liggen.

STI WhatsApp-banner

Groeiende lijst pro-life staten

Texas behoort tot een groeiende lijst van republikeinse staten die abortus binnen de staatsgrenzen hebben verboden na de herziening van Roe. Echter, de regering Biden heeft geprobeerd om de rechten van staten te beknotten om wetten aan te nemen die het ongeborene beschermen.

Nieuwe pro-abortus richtlijnen van de regering

In de nieuwe federale richtlijnen heeft het ministerie van Volksgezondheid van de regering Biden bepaald dat onder de Emergency Medical Treatment and Active Labor Act (EMTALA), zorgverleners "levens- of gezondheidsreddende abortusdiensten in noodsituaties" moeten uitvoeren, zelfs in staten die abortus verbieden. De meeste staten met pro-life wetten voorzien in uitzonderingen om het leven van de moeder te redden, en veel pro-life voorstanders argumenteren dat er nooit een omstandigheid is waarin abortus medisch noodzakelijk is.

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

Artsen die abortus weigeren krijgen boete

"Wanneer een staatswet abortus verbiedt en geen uitzondering bevat voor het leven en de gezondheid van de zwangere persoon ... is die staatswet daarmee terzijde geschoven," zei Xavier Becerra, staatssecretaris van Volksgezondheid, in een brief aan zorgverleners. CNBC meldde dat volgens Becerra, ziekenhuizen en artsen die weigeren abortussen uit te voeren in strijd met de HHS-richtlijnen, kunnen worden geconfronteerd met zware straffen, waaronder boetes en de beëindiging van Medicare-providerovereenkomsten.

‘Laatste onwettige actie van regering Biden

In een verklaring waarin de juridische stap tegen Volksgezondheid werd aangekondigd, verwees de procureur-generaal van Texas naar de richtlijn als de "laatste onwettige actie van de regering Biden." Volgens de rechtszaak "negeert president Biden op flagrante wijze het wetgevende en democratische proces en lapt hij de uitspraak van het Hooggerechtshof aan zijn laars voordat de inkt droog is."

Bestel Catechismus tegen abortus

'Regering wil van elke EHBO een inloop-abortuskliniek maken'

Paxton stelde in zijn verklaring dat de regering Biden probeert "elke eerste hulp in het land om te vormen tot een inloop-abortuskliniek," en merkte op dat de "EMTALA de federale overheid niet machtigt en nooit bedoeld is als machtiging voor de federale overheid om spoedeisende zorgverleners te verplichten abortussen uit te voeren."

'Ook president Biden moet zich aan de wet houden'

"Deze regering heeft er moeite mee om de wet te volgen, en nu proberen ze om hun aangestelde bureaucraten te laten verplichten dat ziekenhuizen en artsen van de spoedeisende hulp abortussen uitvoeren," zei Paxton. Hij beloofde dat hij Biden "niet zou toestaan de bestaande wetten te ondermijnen en te verdraaien om te voldoen aan de onwettige agenda van zijn regering", Paxton zei dat hij "ervoor zal zorgen dat president Biden zal worden gedwongen zich te houden aan de belangrijke beslissing van het Hooggerechtshof betreffende abortus".

Dit bericht is met toestemming overgenomen van LifeSiteNews.

Laatst bijgewerkt: 18 juli 2022 13:20

Doneer