Christenvervolging: Brussel wil pro-life betoging verbieden "wegens het religieuze karakter"

Christenvervolging: Brussel wil pro-life betoging verbieden "wegens het religieuze karakter"

THEMA'S:

Bidden en strijden voor het ongeboren kind, dat is wat TFP Studenten Actie Europa samen met Stirezo doet van 15 tot en met 21 augustus in een serie campagnes op straat. Maar dit publieke opkomen voor het ongeboren leven stuit op steeds meer weerstand bij overheden. Meermaals moesten we ons recht om bij abortuscentra te bidden verdedigen bij de rechter. Nu gaat de gemeente Brussel nog een stap verder en zegt onbeschaamd dat onze straatcampagne niet toegestaan is “wegens het religieuze karakter van uw actie.” Daarover straks meer.

Waarom is de abortusbeweging zo bang?

In juni vernietigde het Amerikaans Hooggerechtshof de uitspraak van Roe vs. Wade. Daarmee is het fundament onder veel van de pro-choice wetten in de Verenigde Staten weggevallen. Dit is een grootse en belangrijke overwinning voor pro-lifers. De CEO van Planned Parenthood, Alexis Johnson, bekende dat de vernietiging van Roe vs. Wade de pro-abortusbeweging 150 jaar terug heeft gezet. Ze vraagt zich af: "Hoe gaan we onszelf heroriënteren en heropbouwen?"

Toegewijd straatcampagne voeren werpt nu vruchten af

Gedurende vele decennia hebben talloze pro-life organisaties biddend gestreden voor het ongeboren kind. Tijdens campagnes op straat hebben leden van TFP Studenten Actie vele tienduizenden flyers uitgedeeld. Ze kwamen in het publiek op voor de eer van God, voor Zijn geboden en voor de beschermwaardigheid van alle menselijke leven. Die toewijding, die offers en die gebeden werpen nu vruchten af.

Straatcampagne in 10 Europese steden

Om ook in Europa abortus terug te dringen, heeft Stirezo in samenwerking met TFP Studenten Actie Europa een hele serie straatcampagnes georganiseerd. We doen zo’n 10 grote steden aan in Duitsland, Nederland en België. De voorbereidingen hiervan begon al maanden geleden en omvatten ook het voormelding bij de bevoegde autoriteiten.

Brussel wil verbod "wegens het religieuze karakter"

Eigenlijk hadden we geen grote problemen verwacht. Wie kan er nu bezwaar hebben tegen enkele tientallen mannen die in het publiek bidden voor het gezin en ongeboren kinderen? Die flyers uitdelen? Maar daarin hadden we ons vergist, de stad Brussel stond onze actie namelijk niet toe. Wij citeren uit hun e-mail: “wij hebben uw aanvraag goed ontvangen. Ik moet u echter de beslissing van de administratieve overheid van Brussel en Elsene mededelen en deze is, dat uw actie NIET kan toegestaan worden wegens het religieuze karakter van uw actie.”

Melding brussel elsene

We vechten terug

Het verbod op onze manifestatie is duidelijk onwettig. Het schendt diverse rechten, zoals het recht op godsdienstvrijheid en het recht op vreedzaam en openbaar uiten van je mening. Wij laten het er daarom niet bij zitten en hebben een advocaat in de arm genomen. We hebben ook besloten om niet één, maar twee dagen naar Brussel te gaan. We laten ons niet afschrikken door de linkse pro-abortus burgemeesters.

Laten we opkomen voor Gods heilige wet

De cultuur van de dood levert niets anders op dan vernietiging. Meer dan veertig jaar legale abortus heeft alle twijfel weggenomen: de maatschappij verkeert in een crisis, de afbraak van het gezin is tragisch, en abortus is een van de zonden die de opmars van de seksuele revolutie voedt. Daarom moet iedereen die God liefheeft de waarheid blijven verkondigen, opkomen voor Gods heilige wet en de onschuldigen verdedigen. Met grote vastberadenheid moeten we de leugens aan de kaak stellen en de beste oplossing promoten om onszelf uit de huidige crisis te halen: morele waarden. Als Europa de deugd omarmt, kunnen we verwachten dat God Europa zegent.

STI WhatsApp-banner

Laatst bijgewerkt: 12 augustus 2022 17:16

Doneer