Corinne Ellemeet juicht over toelating abortuspil

Abortusactiviste Corinne Ellemeet van GroenLinks twitterde deze foto van zichzelf rond, omdat haar aangenomen wetsvoorstel de abortuspil gemakkelijk verkrijgbaar maakt. Mag je juichen over moedwillig doden van menselijk leven? Of willen we dat 'taboe' liever bewaren? (foto: Twitter)

Corinne Ellemeet juicht over toelating abortuspil

THEMA'S:

“Elke abortus is er één te veel”. Hoe vaak zeggen abortusactivisten dat niet? Graag doen zij alsof niet alleen de verdedigers van het ongeboren kind de zware morele betekenis van abortus beseffen – immers het doden van dat kind -, maar zijzelf óók.

Verstrekking abortuspil via huisarts

Zo vaak, dat je het haast zou gaan geloven. Maar soms laten abortusmensen het masker even vallen. Dat doet nu Corinne Ellemeet, de nummer twee van GroenLinks, openlijk op sociale media. Ze twittert een juichende foto van zichzelf rond, omdat ‘haar’ wetsontwerp is aangenomen dat de verstrekking van de abortuspil via de huisarts mogelijk maakt. Dat betekent een grote verlaging van de drempel om ongeboren kinderen te doden.

Mocht u denken dat we hineininterpretieren: het eerste woord van Ellemeets tweet luidt: 'Hoeraaaa!!!!' Leest u zelf maar.

Ellemeet1

‘Waarom uitbundig feest vieren?’

Ellemeets tweet levert vele honderden afwijzende reacties op, zelfs woedende. “Gewoon schaamteloos juichen en dat nog op Twitter zetten ook... Geen spoor van empathie voor hen die over dit gevoelige onderwerp anders denken”, zegt een twitteraar. “Zal werkelijk nooit begrijpen waarom je in een situatie als deze uitbundig feest gaat vieren”, zegt een ander. Nota bene een medestandster voegt Ellemeet toe: Vreselijk, deze foto kan je alleen plaatsen om uw eigen ego te voeden. Ik ben voor die wet, maar zou dat niet 'vieren', maar zou met respect voor de tegenstanders van deze wet dit ingetogen melden.” Niet dus.

Bestel Catechismus tegen abortus

Bejaarden te veel ‘overbehandeld’

De GroenLinks’ster trok in 2019 ook al kritische aandacht met haar voorstel om bij mensen vanaf zeventig jaar – dus al drie jaar na het bereiken van de huidige pensioenleeftijd – niet meer automatisch tot medische behandelingen over te gaan, als de kosten daarvan hoog zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om de plaatsing van een hartklep, kunstheup of om een dure kankerbehandeling. Bovendien wilde ze dat artsen daarin meebeslisten. In Ellemeets visie worden bejaarden te veel “overbehandeld”.

Mevrouw Ellemeet juicht te vroeg

Dat de abortuspil door de huisarts door de Tweede Kamer zou komen, liet zich al enige tijd aanzien. Het voorstel moet nu nog wel ter goedkeuring naar de Eerste Kamer. Hoe dat ook zij, als het aanvaard wordt is dat niet meer dan het doortrekken van een traditionele, linkse pro-abortuslijn, die al lang niet meer in overeenstemming is met de veranderende stemming in de samenleving. Met name onder de jongere generatie. Zoals onderstaande tweet benadrukt: 'Dit onderwerp is nog verre van afgehandeld." Wat deze twitteraar betreft, juicht mevrouw Ellemeet te vroeg:

Lopez tweet

Laatst bijgewerkt: 16 maart 2022 16:41

Doneer