D66’ster over de rooie vanwege Stirezo tienweken-poppetje

Een kindje van tien weken als 'afval'. Dit twitterde D66-Kamerlid Hanneke van der Werf rond, als reactie op het ontvangen van het bekende poppetje op ware grootte.

D66’ster over de rooie vanwege Stirezo tienweken-poppetje

THEMA'S:

Een ongeboren kindje als ‘afval’. Hanneke van der Werf, nieuwbakken Kamerlid voor D66, twittert demonstratief een suggestieve foto rond: een ongeboren kindje, liggend op (een afbeelding van) bakken voor gescheiden afval.

Humeur

Uiteraard gaat het niet om een echt kindje, maar om het bekende poppetje dat een ongeboren kindje van tien weken weergeeft, op ware grootte en net echt. Dus met alles erop en eraan: hoofdje, handjes en voetjes. Het is een effectief middel om iedereen eraan te herinneren dat het bij abortus elke keer weer om het doden van één echt ongeboren kindje gaat. Om een mensenleven dat gewelddadig wordt afgebroken. Precies wat abortusvoorstanders niet willen weten, niet willen horen, maar dat ondanks alles hun geweten prikkelt. En hun humeur.

Abortoria

Hanneke van der Werf is van D66, notabene woordvoerster ‘veiligheid’. Nu, als er één groep in de samenleving is die behoefte heeft aan een woordvoerder veiligheid, dan zijn het wel de ongeboren kinderen, die – mede dankzij D66 – hun leven in de moederschoot niet zeker zijn. Dat is geen overdreven beeldspraak, maar de bittere realiteit: meer dan 30.000 van hen worden jaarlijks in abortoria omgebracht. Alleen al in Nederland.

Pro-life starterspakket

Het poppetje heeft Hanneke van der Werf bereikt, omdat Stirezo bij gelegenheid van de beëdiging van de nieuwe Tweede Kamer op 31 maart, naar alle Kamerleden een starterspakket met pro-life materiaal heeft gestuurd. Behalve het 10 wekenpoppetje, bijvoorbeeld dus ook de Catechismus tegen abortus, boordevol argumenten tegen abortus.

Bestel Catechismus tegen abortus

Onfris monsterverbond

Zoals te verwachten kiest Hanneke van der Werf er echter voor in de ontkenningsmodus te blijven. Zo maakt ze zich boos over de vermeend “huichelachtige” woorden van Stirezo, omdat die het heeft over “waken bij abortuscentra”. Dat “waken” komt neer, aldus de D66’ster, op “vrouwen intimideren”. Maar wie huichelt er hier? “Intimideren” is immers het lievelingswoord geworden van het abortussyndicaat waartoe ook D66 behoort: dat onfrisse monsterverbond tussen feminisme en linkse politiek enerzijds en winstbeluste abortuscentra anderzijds. Samen optrekken tegen het ongeboren kind, dat zich niet kan verweren.

Onbaatzuchtig

Met de strategische term “intimideren” zijn zij erop uit de mensen weg te zetten die vrijwillig en onbaatzuchtig, uit liefde voor moeder en kind, waken bij abortuscentra, om wanhopige vrouwen te laten zien dat er altijd een alternatief is voor abortus. Mensen, die Stirezo van harte ondersteunt, net als de vrouwen die op de valreep besluiten voor hun kind te kiezen.

Wat is daar voor huichelachtigs aan, Hanneke van der Werf?

Laatst bijgewerkt: 22 december 2021 14:52

Doneer