De jonge vrijwilligers van Stirezo en TFP-Studentenactie getuigen in hartje Amsterdam van de moord het ongeboren kind
De straat op tegen abortus in Amsterdam: "Jullie boodschap raakt de mensen!"
Onder een heldere hemel begon onze straatcampagne in hartje Amsterdam. Vanaf het moment dat we onze standaarden en spandoeken uitrolden, trok de actie aandacht. Opvallend was de bijna volledige afwezigheid van oppositie, wat ons de ruimte gaf om ongehinderd onze boodschap te verkondigen en het ongeboren kind te verdedigen.
“Erg moedig van jullie”
Toeristen namen volop foto’s en video’s. Een vriendengroep van drie mannen maakte verschillende foto’s en sprak ons later aan: “Wat wij vanochtend zagen, vonden wij heel speciaal. Ik zou zelf nooit zo in het openbaar mijn idealen durven verdedigen. Dat is erg moedig van jullie!” Hun woorden vatten de sfeer goed samen: onze vastberadenheid wekte respect, zelfs bij onbekenden. Een groep scholieren, die een navigatie-opdracht uitvoerden, stak spontaan hun duimen op en maakte een selfie met onze vrijwilligers. Met een glimlach riepen ze: “Een kind is een zegen… niet een ziekte!” Een teken dat er nog hoop is voor de toekomst.
Lees ook: De straat op tegen abortus in Utrecht: ‘Jullie moeten allemaal sterven!’
Britse professor bemoedigt ons
Een 50-jarige professor uit Londen bleek een onverwachte bondgenoot. “Jullie bezoek aan universiteiten is van vitaal belang. Studenten worden subtiel beïnvloed en afgeleid van wat echt belangrijk is: het beschermen van het ongeboren leven.” Hij sprak uitgebreid met ons en maakte foto's ter herinnering. Niet iedereen was echter ontvankelijk. Aan het einde van de campagne riep een tegenprotester: “Niemand mag jullie!” Een van onze vrijwilligers reageerde kalm: “Is dat je enige argument?” Een toeschouwer begon te knikken en zei zelfs: “Hij heeft gelijk! Een embryo is een mens, en leven begint bij de conceptie!”
“Pas op, ze is naakt!”
Niet elke ontmoeting met een tegenstander verliep zo vreedzaam. Een studente stormde, duidelijk geïrriteerd, uit de universiteitsbibliotheek. Toen ze onze campagne zag, ontbrandde haar woede. Ze trok haar kleding uit en gaf deze aan haar vriendin. Vervolgens belaagde ze een van onze vrijwilligers en probeerde folders af te pakken. Onze vrijwilliger waarschuwde de omstanders: “Pas op, ze is naakt!” De politie werd gebeld, maar de vrouwen renden weg voordat ze ter plaatse konden zijn.
Inspiratie voor de toekomst
Ondanks zulke incidenten ontvingen we steun uit onverwachte hoeken. Een Amsterdamse katholieke man bedankte ons: “Jullie brengen een broodnodige boodschap. De samenleving glijdt steeds verder af, en een christelijk herstel is hard nodig. Vandaag voel ik me eindelijk weer op mijn gemak als katholiek in Amsterdam.” Ook drie buitenlandse vrouwen werden door de muziek naar onze campagne getrokken. We spraken met hen over het belang van sterke vrouwen en vaders die hun gezinnen beschermen. Verrast door onze woorden zeiden de vrouwen: “Misschien hebben wij ons oordeel te snel geveld.”
Waarheid vindt weerklank
Elke campagne, elk gesprek heeft impact. Of het nu gaat om bewondering, een fel debat, of een onbekende die steun betuigt — het toont dat de waarheid weerklank vindt. Wij blijven strijden, ondanks weerstand, want elke stap op straat is een stap in de bescherming van het ongeboren kind. Zoals één toeschouwer opmerkte: “Jullie boodschap raakt de mensen!” En dat is wat we blijven doen: de waarheid uitdragen, onverschrokken, midden op straat. Want het leven van ongeboren kinderen is kostbaar en verdient bescherming, ongeacht de tegenstand.
Laatst bijgewerkt: 3 oktober 2024 09:49