Hugo Bos in De Limburger: Nederlanders steeds meer pro-life

Hugo Bos, campagneleider van Stirezo (geheel links) werd geinterviewd in De Limburger, samen met waakster Marlies Jetten.

Hugo Bos in De Limburger: Nederlanders steeds meer pro-life

“Het debat in Nederland gaat vaak over tolerantie, over dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en dat iedereen ertoe doet”, zegt Hugo Bos in een interview met De Limburger.

Bij afwijzing abortus verdwijnt tolerantie

Maar de campagneleider van Stirezo merkt ook dat “als je een rechts, meer christelijk standpunt hebt, bijvoorbeeld over abortus, er opeens geen tolerantie meer is.” Dan moet je rekening houden met “veel agressieve en negatieve reacties”

Wakers bij abortuscentra

Samen met waakster Marlies Jetten wordt Hugo Bos geïnterviewd in het kader van een groot artikel van vier pagina’s in De Limburger over het groeiende pro-life activisme in Nederland. Centraal staan de wakers bij abortuscentra, zoals die door Stirezo worden gesteund. Over de groeiende waardering voor hun werk, maar ook over de nog altijd rijkelijke negatieve reacties, waar waker tegen moeten kunnen en rekening mee moeten houden.

STI WhatsApp-banner

‘Ons pro-life werk heeft effect’

Bos zit er niet echt mee: “Ik vind dat wij vanuit ons katholiek geloof een respectabel standpunt hebben wat betreft het ongeboren leven”. Hij vindt het gescheld en de middelvingers weliswaar “niet fijn, maar ik zie het ook als teken dat het werk wat we doen invloed heeft. Als iedereen zou zeggen ‘laat die christenen maar kletsen’ zouden we weinig effect hebben.”

Pro-life lobbywerk in Den Haag

“Bos is full-time bezig met de prolifebeweging”, zo beschrijft De Limburger hem. “Het doel is het publieke debat beïnvloeden via sociale media, direct mailing en artikelen op hun website.” Ook maakt het artikel melding van Bos’ lobbywerk in Den Haag waar hij bijvoorbeeld “lezingen geeft op uitnodiging van de politiek.”

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

Steeds meer partijen pro-life

Daarbij wordt Bos regelmatig verrast hoe pro-life sommige partijen zijn. “Tien jaar geleden hoorde je dat geluid buiten de christelijke partijen bijna nooit”, aldus Bos. “Wellicht ooit bij de VVD van een paar dissidenten. Nu zie dat ook niet-christelijke partijen, zoals Forum voor Democratie, BBB, Ja21 en PVV deels en soms helemaal voor pro-life hebben gekozen.”

Mensen meer pro-life dan ze denken

Hugo Bos ziet steeds meer jongeren opschuiven in die richting. Dat kan Marlies Jetten als waakster bevestigen vanuit haar ervaring op straat. De middelvingers maken vaker plaats voor gesprek, vertelt ze. “Mensen zijn dan vaak in eerste instantie voor abortus, maar aan het einde van het gesprek zijn mensen toch meer pro-life dan ze zelf denken.”

Laatst bijgewerkt: 30 september 2022 13:37

Doneer