Eva Vlaardingerbroek spreekt zich uit tegen abortus: 'Leven is heilig'

Eva Vlaardingerbroek pleitte een half jaar terug in Blckbx tegen de verruiming van de embryowet. Volgens haar is het een grove zonde om de menselijkheid van een ongeboren kind te ontkennen. Ze had geen goed woord over voor de D66’ers die willen experimenteren op prille, ongeboren kinderen: “Er is geen enkele morele basis in de hoofden van dit soort mensen!” (Beeld: Blckbx)

Eva Vlaardingerbroek spreekt zich uit tegen abortus: 'Leven is heilig'

THEMA'S:

“Het leven begint bij de conceptie”, het is de lijfspreuk van iedere pro-lifer. Alledaagse Nederlanders denken steeds kritischer over abortus. Maar er klinken ook steeds meer prominente stemmen die het ongeboren kind verdedigen. Het nieuwste voorbeeld; opiniemaakster en recente bekeerling Eva Vlaardingerbroek.

Eva Vlaardingerbroek

“Het leven begint bij de conceptie. Hoe klein het ook is, het is heilig. Iets anders beweren is zowel moreel als intellectueel schijnheilig. Daarom is het niet aan jou om dat leven af te nemen. Het is niet aan jou om het te beëindigen. Het is niet jouw lichaam, dus niet jouw keuze, simpel.” De oorspronkelijk Engelstalige tweet maakte de lippen los, ook ver over onze landgrenzen waar de Nederlandse ook steeds meer bekendheid geniet.

Waterdicht

De logica waarmee de opiniemaakster de “mijn lichaam, mijn keuze”-dooddoener ontmantelt is waterdicht. Het is een feit dat het menselijk leven bij de conceptie begint, aangezien dan het unieke DNA van een nieuw persoon ontstaat. De grootte van dat lichaam heeft geen invloed op de intrinsieke waarde ervan. Omdat het ongeboren kind dus een eigen persoon is, heeft zijn of haar moeder niet het recht om hem of haar in haar baarmoeder te laten doden.

Lees ook: Abortusverdriet slaat jaren later in als een bom: “Ik heb anderhalf uur gehuild”

Abortusvoorstanders gaan tekeer

Uiteraard duurde het niet lang voordat haar alleszins redelijke pro-life standpunt werd opgemerkt door abortusvoorstanders. “Jij vertelt mensen hoe ze moeten leven, dat maakt jou een tiran”, beweert een Twittergebruiker. “Nee. Ik vertel mensen om andere mensen, die in de baarmoeder leven, te laten leven” antwoordde Vlaardingerbroek.

Tweet Eva Vlaardingerbroek

Bekeerd tot de katholieke Kerk

Eva Vlaardingerbroeks pro-life belijdenis vloeit voort uit haar katholieke godsdienst. In april 2023 bekeerde zij zich tot de katholieke Kerk. De Kerk leidt al decennia het pro-life getuigenis. Wereldwijd is het grootste deel van de pro-life leiders katholiek. Het valt te hopen dat Vlaardingerbroek haar internationale bekendheid blijft aanwenden om het ongeboren kind te verdedigen.

Laatst bijgewerkt: 7 september 2023 14:53

Doneer