Straatcampagne in Breda en Gent: "Bekogeld met eieren maar gebed en actie werken!"

Straatcampagne in Breda en Gent: "Bekogeld met eieren maar gebed en actie werken!"

THEMA'S:

Bid en strijd om de zonde van abortus te stoppen! Dat is de oproep van de pro-life straatcampagne die Stirezo samen met TFP Studenten Actie Europa voert. De straatcampagne doet 10 steden aan in Nederland, Vlaanderen en Duitsland in de week van maandag 15 tot en met zondag 21 augustus. Een vrijwilliger van Stirezo doet verslag:

Eieren

“Op vrijdag waren we in Den Bosch en Breda. Misschien wel het grootste contrast tijdens de campagne waren de reacties van de voorstanders van abortus en de voorstanders van het ongeboren leven. Tijdens de campagne in Breda werd een oudere man woedend op de pro-life campagne en gooide een aantal eieren naar de vreedzame vrijwilligers. Hij verliet het gebied en beloofde terug te komen met meer eieren, maar de politie belette hem verder te gaan en verplichtte hem te vertrekken.”

Menigte activisten

“De volgende morgen, zaterdag 20 augustus, voerden we campagne in Gent. We begonnen op de middeleeuwse Korenmarkt waar veel mensen pamfletten aannamen. Geleidelijk aan begonnen abortusvoorstanders zich kenbaar te maken. Sommigen slingerden beledigingen of schreeuwden godslastering. Na enige tijd vormde zich een klein tegenprotest aan de overkant van de straat. Na een korte rustpauze trokken we naar de Sint-Baafskathedraal. Daar wachtte een menigte van minstens vijftig LGBT- en pro-abortusactivisten ons op met een enorme regenboogvlag.”

TFP08141 jgsr B

Pray and act!

“De twee strijdende partijen stonden tegenover elkaar en er viel een doodse stilte over het plein. Plotseling riep onze campagneleider: "Pray and act!" waarop alle jonge vrijwilligers antwoordden: "Pray and act to end the sin of abortion!" Vervolgens werd het Credo, de prachtige verkondiging van het katholieke geloof, plechtig geïntoneerd en zelfs de linkse abortusvoorstanders werden stil toen deze sublieme Latijnse hymne werd gezongen door de dertig jonge mannen.”

Ware gezicht

“Het contrast tussen de twee partijen werd nog duidelijker toen de pro-abortusmenigte haar ware gezicht liet zien door te scanderen "My body, my choice!" gevolgd door het zingen van een lied met het refrein "f*** you!". Te midden van dit tumult lieten echter ook veel mensen hun steun aan ons blijken. Toen de band een deuntje speelde, klapten verschillende mensen mee. Een dame stond bij de dappere jonge mannen en bad twee tientjes van de rozenkrans mee. Twee Australische mannen die over het plein liepen, zeiden tegen een vrijwilliger: "We willen jullie laten weten dat we jullie steunen!"

TFP07846 jgsr B

Trots

“Een andere vrouw die gecharmeerd was van de campagne gaf een interview en zei tegen een vrijwilliger: "Je hoeft me niet te bedanken, want ik doe dit voor de ongeboren kinderen." Een oudere plaatselijke heer realiseerde zich dat de vrijwilligers uit alle landen kwamen en zei tegen een van hen: "Ik ben trots op je dat je helemaal uit je land bent gekomen om op te komen voor waar je in gelooft."

Vijftig jaar gebed en actie

“Onze jonge vrijwilligers deelden in Gent meer dan 1000 folders uit in het Engels en Nederlands met de titel "Pray and Act to End the Sin of Abortion - It Really Works!" De folder beschrijft hoe de overwinning die de Amerikaanse pro-lifers behaalden, mogelijk werd gemaakt door vijftig jaar gebed en actie.”

TFP08002 jgsr B

Winnende strategie

“Het meest effectieve gebed dat uiteindelijk de overwinning behaalde voor pro-life in de Verenigde Staten was het bidden van de Heilige Rozenkrans, die door de eeuwen heen talloze overwinningen heeft behaald voor katholieken. Met de winnende strategie van gebed en actie kunnen pro-lifers er zeker van zijn dat de strijd ter verdediging van het ongeboren kind, het gezin en de christelijke beschaving gewonnen zal worden.”

St. Willibrord, patroon van Nederland! Bid voor ons!

St. Jozef, patroon van België! Bid voor ons!

Bestel Catechismus tegen abortus

Laatst bijgewerkt: 24 augustus 2022 13:29

Doneer